18 mei 2014 door in HTC.

htc-one-mini-2Afgelopen donderdag heeft HTC de opvolger aangekondigd van de populaire HTC One Mini. De HTC One Mini 2 is het kleine broertje van nieuwe One M8 die eerder dit jaar is uitgebracht en is een kleinere en voordeligere uitvoering. Met de One 2 Mini richt HTC zich op de populariteit van het maken van “Selfies” en heeft dit toestel van een 5 megapixels front camera voorzien.

Specificaties van de HTC One Mini 2

Nog vele fabrikanten zullen de komende tijd volgen, maar HTC heeft een primeur van 2014 te pakken met de Mini variant van hun huidige vlaggenschip. Het toestel beschikt over een 4,5 inch touchscreen scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Hierdoor is de telefoon een half inch kleiner dan zijn grotere broer.

De One Mini 2 wordt leverbaar in drie kleuren, namelijk grijs, zilver en goud. Onder de motorkap van deze nieuwe smartphone vinden we een tamelijk snelle Snapdragon 400 quad core processor met meer dan genoeg (1 GB) werkgeheugen. Dit zorgt er wel voor dat het toestel een stuk langzamer is dan de HTC One M8.

Ook anders dan de HTC One M8 is de ingebouwde camera. In plaats van een zogenaamde Duo camera beschikt de One Mini 2 over een “normale” 13 megapixels camera aan de achterkant. Opvallend is dat dit toestel een zeer goede front camera heeft met 5 megapixels. Dat zet de trend van dit jaar voort waarbij fabrikanten veel aandacht besteden aan de front cam voor het maken van zogenaamde selfies.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC One Mini 2 zal vanaf begin juni te koop zijn in Nederland. De adviesprijs van het toestel is € 469,-. In combinatie met een telefoon abonnement kan je hem gratis krijgen. Houd onze website in de gaten voor de beste deals voor de HTC One Mini 2.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones