‘Adviesprijzen Huawei P10 serie bekend’

‘Adviesprijzen Huawei P10 serie bekend’

Voor het eerst horen we wat de Huawei P10, Huawei P10 Plus en Huawei P10 Lite gaan kosten. Tevens hebben we een aantal nieuwe specificaties voorbij zien komen. Benieuwd wat de nieuwe serie straks gaat kosten en wat er zich onder de motorkap bevindt? Lees dan snel verder.

Eind februari en begin maart is het weer zo ver. Dan vindt in Barcelona het jaarlijkse smartphone-evenement plaats: het Mobile World Congress (MWC). Zowel gevestigde namen als starters komen dan bijeen om hun nieuwste mobiele telefoons te presenteren aan de wereld. Het evenement krijgt traditioneel veel media-aandacht en toestellen die hier worden onthuld hebben de neiging om lang herinnerd te worden. Huawei, Nokia, Lenovo, Sony en LG inmiddels al uitnodigingen verstuurt dat ze vanuit Barcelona één of meerdere nieuwe smartphones zullen presenteren.

Adviesprijzen Huawei P10

Huawei demonstreert vanaf het podium hoogstwaarschijnlijk de nieuwe P10-serie: tot nu toe hebben we het een en ander gehoord over de Huawei P10 en Huawei P10 Plus, maar wellicht komt er ook nog een derde variant: de Huawei P10 Lite.  Roland Quandt, een vermaarde beroepslekker en twitteraar, zegt de prijskaartjes van alle drie de toestellen te kennen. Via Twitter laat hij weten dat de Huawei P10 Lite, het instapmodel, voor zo’n 260 euro over de toonbank gaat. De reguliere P10 moet zo’n 550 euro gaan kosten. De P10 Plus, het premiummodel van de nog te verschijnen reeks, gaat naar verluidt voor maar liefst 730 euro over de toonbank.

Als deze adviesprijzen correct zijn, handhaaft Huawei dezelfde verkoopprijzen als zijn voorgangers. De Huawei P9 kostte in het begin 549 euro, nagenoeg dezelfde prijs die Roland Quandt noemt. De Huawei P9 Plus ging afgelopen jaar voor 749 euro over de toonbank. De Huawei P9 Lite kostte aanvankelijk 315 euro, maar is inmiddels gedaald tot zo’n 269 euro.

Afgelopen week ging het gerucht de ronde dat de Huawei P10 aanzienlijk duurder zou zijn dan zijn voorgangers, maar Quandt haalt deze roddel onderuit.

Specificaties Huawei P10

De afgelopen maanden is er veel informatie over de Huawei P10 naar buiten gekomen. Toch adviseren wij om de onderstaande specificaties met een korreltje zout te nemen. Soms zijn ze namelijk te mooi om waar te zijn, wat mogelijk betekent dat een overenthousiaste fan de geruchten de wereld in heeft geholpen.

De Huawei P10 krijgt naar verluidt een 5.5 inch dual-curved scherm met een Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap schuilt een HiSilicon Kirin 960. Deze octa-core processor heeft een kloksnelheid van maximaal 2.3 GHz en zagen we al eerder voorbijkomen in de Huawei Mate 9. Dat geldt ook voor de grafische processor, de Mali-G71. Aanvankelijk hoorden we geluiden over 6 GB werkgeheugen en 256 GB intern geheugen, maar Roland Quandt tempert deze verwachtingen. Volgens hem krijgt het toestel 4 GB RAM en 64 GB aan opslagruimte. In hoeverre je het geheugen met microSD-kaart kunt uitbreiden is niet bekend, maar ligt wel in de lijn der verwachting.

Naar verwachting heeft de P10 wederom een dual-camerasysteem van Leica, wat we ook al zagen bij zijn directe voorganger. Welke resoluties de cameralenzen krijgen is niet bekend, maar wel dat ze met Phase Detection Autofocus (PDAF), laser-autofocus en LED-flitser komen en je er 4K-video’s mee kunt opnemen. De front-facing camera heeft volgens de geruchten een resolutie van 8 megapixels.

Verder zou de vingerafdruksensor van de achterkant naar de voorzijde verhuizen. Onlangs zagen we de binnenkant van het toestel voorbijkomen en daar was geen inkeping vrijgelaten voor een sensor aan de achterkant. Er was daarentegen wel een gat voor een Home-knop te vinden. Wie weet dat Huawei besluit om de vingerafdrukscanner naar de voorkant te verhuizen. Daarnaast weten we dat de P10 met Alexa wordt geleverd, de slimme spraakassistent van Amazon. Of de Nederlandse variant met Alexa wordt geleverd is niet bekend, maar lijkt me sterk. Tot slot mogen we er van uitgaan dat het toestel op Android 7.0 Nougat draait, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, en samen met EMUI 5.0 skin wordt geleverd.

De Huawei P10 Plus heeft waarschijnlijk nagenoeg dezelfde specificaties. Wellicht is het scherm iets groter en krijgt hij iets meer rekenkracht. Quandt houdt het bij 6 GB werkgeheugen en 128 GB intern geheugen. Het instapmodel, de P10 Lite, moet genoegen nemen met 3 GB RAM en 32 GB aan geheugen. De reguliere P10 en P10 Plus verschijnen in de kleuren zwart, zilver, goud en blauw. De P10 Lite wordt straks in de kleuren zwart, wit, goud en rosé op de markt gebracht.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones