Alcatel Idol 4 Pro
30 mei 2016 door in Alcatel.

De Alcatel Idol 4 Pro heeft van zijn WiFi-certificering ontvangen van de WiFi Alliance. Uit de beschrijving kunnen we opmaken dat de phablet aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten wordt gelanceerd, maar mogelijk komt ie vroeg of laat ook naar ons land.

Alcatel is een Frans-Chinees bedrijf dat bekendstaat om de schappelijke prijzen van zijn smartphones. Zoals je wellicht al vermoedt zijn het bepaald geen hoogvliegers met specificaties waarin de toestellen uitblinken, maar desalniettemin wel mobiele telefoons met scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Naast low-budgettoestellen gaat al geruime tijd het gerucht dat Alcatel aan een high-end phablet werkt. Afgelopen maart hoorden we de eerste geruchten voorbijkomen van een Alcatel Idol 4 Pro.

Specificaties Alcatel Idol 4 Pro

Alcatel Idol 4 ProDe phablet heeft naar verluidt een reusachtig scherm met een beelddiagonaal van maar liefst 6 inch. Dat is groter dan de Samsung Galaxy S7 Edge, waarvan het display niet verder komt dan een beelddiagonaal van 5.5 inch. De resolutie blijft echter steken op 1920 bij 1080 pixels (Full HD). Volgens het geruchtencircuit heeft de Idol 4 Pro een Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor, Adreno 530 GPU, 4GB RAM, 64GB intern geheugen en een 21 en 9 megapixelcamera.

De Alcatel Idol 4 Pro wordt aangestuurd door Windows 10 Mobile. Het goede nieuws is dat de phablet Windows Continuum ondersteunt. Hiermee schakel je snel en eenvoudig tussen je smartphone en je Windows-computer. Stel dat je een e-mail bent begonnen op je smartphone, maar liever de voorkeur geeft aan een groter scherm met toetsenbord. Dan verbind je je Windows-smartphone met je PC en ga je op je desktop of laptop verder met typen. Naadloze overschakeling. Overigens beschikt niet iedere Windows-smartphone over deze functionaliteit: zo is Windows Continuum niet beschikbaar voor de Microsoft Lumia 650, omdat de processor niet krachtig genoeg is.

Verenigde Staten

Het toestel is geen fictie, zo getuige de database van de WiFi Alliance. Daaruit blijkt dat de Alcatel Idol 4 Pro WiFi-gecertificeerd is. Als de informatie uit de documenten correct is –en we hebben geen reden om daar aan te twijfelen– dan verschijnt het premium toestel aanvankelijk alleen op de Amerikaanse markt. Er staat namelijk dat de phablet via T-Mobile Amerika beschikbaar is. In hoeverre de Alcatel Idol 4 Pro ook daadwerkelijk naar ons land komt laat zich op het moment raden.

Alcatel Idol 4 Mini

Tegelijkertijd met de eerste geruchten omtrent de Alcatel Idol 4 Pro, werd het verhaal de wereld ingeslingerd dat Alcatel ook een kleine variant van de phablet werkt: de Alcatel Idol 4 Mini. Deze is met een 5 inch scherm een stuk kleiner dan de Alcatel Idol 4 Pro. De vermeende specificaties zijn minder aantrekkelijk dan zijn grote broer. Zo Heeft de Idol 4 Pro Mini naar verluidt een HD-scherm (1280 bij 720 pixels), een processor van MediaTek (hetzij de MT6738 of MT6750), 1GB tot 3GB RAM, 8GB tot 32GB intern geheugen, een 13 en 5 megapixelcamera en een 2.400 mAh accu.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones