Alcatel Pop 4 en Alcatel Pop 4S landen in Nederland

Alcatel Pop 4S

De Alcatel Pop 4 en Alcatel Pop 4S zijn vanaf nu te bestellen in ons land. Het zijn smartphones die zich qua specificaties tussen het low-end en het middensegment bevinden. Ze gaan over de toonbank voor respectievelijk 149 euro en 189 euro.

De Alcatel Pop 4 Pop 4S werden tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona voor het eerst aan het grote publiek getoond. Daarna werd het stil rondom beide toestellen. Tussen de aankondiging en nu heeft de Frans-Chinese smartphoneproducent diverse andere toestellen in ons land op de markt gebracht, waaronder de Alcatel Idol 4 Plus, Alcatel PIXI 4 (5) en Alcatel Idol 4S. Nu is het de beurt aan de Alcatel Pop 4 en Alcatel Pop 4S. Het zijn bepaald geen hoogvliegers, maar wie een mobiele telefoon zoekt voor basale zaken en niet al te hoge eisen aan de specificaties stelt, zijn het wellicht interessante toestellen.

Specificaties Alcatel Pop 4

De Alcatel Pop 4 heeft een 5 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels. Hij wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 210 quad-core processor met een kloksnelheid van 1.1GHz. Verder gaat de chipset gepaard met een Adreno 304 GPU, 1GB werkgeheugen en 8GB aan intern geheugen. Deze laatste is met microSD-kaart uit te breiden. Het toestel ondersteunt tot twee simkaarten.

De Alcatel Pop 4 heeft een 8 en 5 megapixelcamera. Beide camera’s zijn voorzien van autofocus en LED-flitser. Verder moet je genoegen nemen met single-band WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0 (LE), GPS, FM Radio en 4G-module waarmee je op de 4G-netwerken van alle Nederlandse providers kunt. In tegenstelling tot de meeste andere smartphones op de markt is de 2500 mAh batterij van de Pop 4 verwijderbaar.

Tot slot is de Alcatel Pop 4 slechts 8 millimeter dik en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow).

Alcatel Pop 4

Alcatel Pop 4

Specificaties Alcatel Pop 4S

Ten opzichte van het instapmodel heeft de Alcatel Pop 4S de betere papieren. Het scherm is met een beelddiagonaal van 5.5 inch een stuk groter. Ook heeft de smartphonemaker gekozen om een Full HD display op het toestel te plaatsen. De CPU is eveneens een stuk krachtiger: dat is namelijk een MT6755 octa-core processor van MediaTek. Deze telt vier krachtige 1.8GHz Cortex-A53 kernen voor de zwaardere taken en vier energiezuinige 1.0GHz Cortex-A53 voor de minder veeleisende activiteiten op je smartphone. Het werkgeheugen en opslagcapaciteit zijn twee keer zo groot als het instapmodel, namelijk 2GB RAM en 16GB intern geheugen. Het geheugen kun je eventueel uitbreiden tot 64GB.

De Alcatel Pop 4S heeft een 13 en 5 megapixelcamera, inclusief autofocus en LED-flitser. Ook met dit toestel kun je volop genieten van de 4G-connectiviteit in Nederland. De accu is met een vermogen van 2960 mAh wel een stuk krachtiger dan het instapmodel. Tevens ondersteunt deze Fast Charging. Naast WiFi en Bluetooth beschikt deze telefoons tevens over een vingerafdrukscanner aan de voorkant en NFC-chip.

De Alcatel Pop 4S is 7,9 millimeter dik en komt eveneens standaard met Android Marshmallow.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de Alcatel Pop 4 als de Alcatel Pop 4S zijn vanaf dit moment te bestellen bij diverse online retailers. Het duurt echter wel tot het eind van de week voordat de eerste exemplaren in de bus vallen. De Alcatel Pop 4 heeft een adviesprijs van 149 euro gekregen. De krachtigere Alcatel Pop 4S is met een verkoopprijs van 189 euro enkele tientjes duurder.

Alcatel Pop 4S

Alcatel Pop 4S

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones