Alcatel Shine Lite officieel gepresenteerd

Alcatel Shine Lite officieel gepresenteerd

Alcatel heeft een nieuwe smartphone aan zijn assortiment toegevoegd: de Alcatel Shine Lite. Het gaat om een toestel met low-end specificaties en midrange prijs. Wel moeten we erkennen dat de telefoon een stijlvol design heeft. Alcatel richt zich hiermee naar eigen zeggen op de ‘tech-savvy young consumer’.

De Frans-Chinese smartphonemaker zegt dat het veel tijd en moeite heeft gestoken in het design van de Alcatel Shine Lite. Zo bestaat het toestel uit verschillende materiaalsoorten: de achterkant is voorzien van een laagje glas, het frame is daarentegen gemaakt van aluminium. Deze combinatie geeft de smartphone een luxueuze en premium uitstraling en moet hij goed in de hand liggen. In de woorden van Alcatel: hij is stijlvol, functioneel, intuïtief, veilig en plezant.

Topman Nicolas Zibell zegt dan ook dat het doel was om een high-end product op de markt te brengen zonder een high-end prijs. “Met de Alcatel Shine Lite komen we tegemoet aan de wensen en eisen van generatie Z die een combinatie van een elegant en functioneel toestel zoeken”, aldus Zibell.

Specificaties Alcatel Shine Lite

Met de vormgeving zit het dus wel goed. Maar hoe zit het met de specificaties? Helaas heeft Alcatel in zijn persbericht geen gebruik gemaakt om alle specs uit te lichten. We zullen voorlopig dus genoegen moeten nemen met een handjevol informatie.

De Alcatel Shine Lite heeft een 5 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1280 bij 720 pixels (HD) en 2.5D Glass. Onder de motorkap heeft de fabrikant een chipset van MediaTek geplaatst. Jammer genoeg kennen we de specificaties van de processor niet zodat we geen zinnig woord over de kracht en prestaties ervan kunnen zeggen. Verder lees ik her en der dat de Alcatel Shine Lite 2GB aan werkgeheugen herbergt onder de kap. Hoeveel opslagruimte je van Alcatel krijgt is onbekend.

De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels. Over welke vormen van autofocus het toestel beschikt is niet bekend, maar we vermoeden dat dit beperkt blijft tot enkel autofocus. Tevens heeft de camera een enkele LED-flitser zodat je ook onder niet-ideale lichtomstandigheden foto’s kunt maken. Voorop heeft de smartphoneproducent een 5 megapixel selfiecamera met flitser geplaatst.

Uiteraard beschik je met de toestel over WiFi en Bluteooth, maar in hoeverre ook andere draadloze verbindingstechnieken present zijn is niet bekend. Op het achterpaneel heeft Alcatel een vingerafdrukscanner geplaatst die ‘snel en discreet’ het toestel ontgrendelt. Het is naar mijn weten de eerste smartphone van Alcatel die voorzien is van een vingerafdruksensor. De onlangs gepresenteerde Alcatel Pixi 4 (5) en Alcatel Idol 4S hebben deze feature niet. Tot slot draait het toestel op Android, al kunnen we niet met zekerheid zeggen of dit Marshmallow is of niet.

Prijs en beschikbaarheid

De Alcatel Shine Lite is een basale Android-smartphone die er bovendien goed uit ziet. Wanneer het toestel bij ons in de winkels ligt is niet aangekondigd, wel dat hij in vijf spetterende kleuren verschijnt: Pure White, Prime Black, Satin Gold, Gold Duo and Silver Duo. De adviesprijs zal rond de 200 euro liggen.

Bekijk het laatste nieuws over Alcatel:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones