Analist: iPhone X al 15 miljoen keer verkocht

Analist: iPhone X al 15 miljoen keer verkocht

De iPhone X is razendpopulair. Het vlaggenschip van Apple is sinds kort wereldwijd verkrijgbaar. In deze korte periode ging hij al ruim 15 miljoen keer over de toonbank. Een aanzienlijk deel werd tijdens het Black Friday weekend verkocht.

Dat zegt de Chinese marktanalist Jun Zhang, die werkt voor Rosenblatt China Technology, zo schrijft PhoneArena.

De iPhone X -spreek uit als iPhone 10- is de nieuwste aanwinst aan de collectie van Apple. Daarmee wilde het Amerikaanse technologiebedrijf stilstaan bij het tienjarige jubileum van de iPhone. Zodoende heeft Apple alles uit de kast gehaald om een toptoestel te lanceren. De iPhone X is een bijzondere smartphone met een controversieel design. De een is dol op het gloednieuwe OLED-display met de inham bovenin en het glazen jasje, de ander vindt het drie keer niks.

Geheel onomstreden is het vlaggenschip niet. Zo hebben we in de eerste weken na de lancering verhalen gehoord over groene strepen op het scherm, krakende speakers en een bevroren scherm bij een plotse temperatuurswisseling. Experts zijn lovend over de beeldkwaliteit van het scherm en de camera’s. En dan hebben we het nog niets eens gehad over de spiksplinternieuwe TrueDepth-camera, Face ID en Animoji.

Zoals we in het verleden wel vaker hebben gezien bij de introductie van een nieuwe iPhone, was de levertijd in het begin behoorlijk hoog. Een wachttijd van drie tot vier weken was niet ongewoon. Inmiddels is Apple er in geslaagd om de levertijd naar beneden te brengen tot twee weken. Een knappe prestatie dat Apple er in slaagt om klanten bereid te vinden om wekenlang op een nieuwe telefoon te wachten. En dat voor de torenhoge adviesprijzen. Het instapmodel gaat over de toonbank voor 1.159 euro. De uitvoering met extra opslagcapaciteit kost maar liefst 1.329 euro.

Verkoopcijfers

Maar hoeveel exemplaren heeft Apple nou precies verkocht van de iPhone X? Van de fabrikant zelf zullen we het nooit te horen krijgen. Apple zegt namelijk niet bij te houden hoeveel stuks het van ieder model verkoopt. Daarentegen zijn er wel analisten en marktkenners die schattingen bijhouden. Zij baseren zich daarbij op het aantal verkochte componenten en geruchten die afkomstig zijn uit de productieketen. Reden genoeg dus om dergelijke verkoopcijfers met een korreltje zout te nemen.

Desalniettemin bieden de geschatte verkoopaantallen een goede indicatie hoe gewild een bepaald toestel is onder consumenten. En bij de iPhone X zit dat wel snor. Jun Zhang van Rosenblatt China Technology claimt dat Apple tot op heden al 15 miljoen exemplaren van het nieuwe vlaggenschip heeft verkocht. Internationaal welteverstaan. Het succes is voor een belangrijk deel te danken aan het Black Friday weekend. Deze promotieactie vond afgelopen weekend plaats. In deze drie dagen ging de iPhone X volgens de analist 6 miljoen keer over de toonbank. Bovendien is de uitvoering met 256 GB geheugen een stuk populairder dan het basismodel. Voor iedere reguliere iPhone X die Apple verkoopt, worden er twee toestellen met extra veel opslagruimte verkocht.

Zhang meldt verder dat er momenteel wekelijks drie miljoen exemplaren van de iPhone X van de productieband rollen. In december stijgen de productieaantallen tot vier miljoen per week. Nog even en je hoeft je helemaal geen zorgen meer te maken over de wachttijd. Tot slot meldt de analist dat hij verwacht dat Apple in het vierde kwartaal 30 miljoen exemplaren van de iPhone X verkoopt. Zijn eerdere schatting kwam uit op 27 tot 28 miljoen. In de eerste drie maanden van het nieuwe jaar verwacht Zhang dat de iPhone X 40 miljoen keer over de toonbank vliegt.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones