Analisten trekken schermstrategie Samsung in twijfel

Analisten trekken schermstrategie Samsung in twijfel

Net als dit en vorig jaar onthult Samsung in 2017 wellicht twee verschillende ontwerpen van haar nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou echter alleen plannen hebben om een display met gebogen schermranden uit te brengen en het platte scherm vaarwel te zeggen. Analisten trekken deze strategie ernstig in twijfel.

Dat schrijft de Koreaanse krant The Investor.

Nieuwe strategie

De Samsung Galaxy S6 Edge was de eerste smartphone van Samsung met gebogen schermrand. De reguliere uitvoering, de Galaxy S6, had net als alle telefoons op dat moment een plat scherm. Zo introduceerde de smartphonemaker niet alleen een telefoon met uniek design, maar gaf ze het toestel tevens een extra functionaliteit. Zo is het mogelijk om je favoriete contactpersonen of apps in de edge te plaatsen. Bij de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge deed Samsung dit nog eens dunnetjes over.

Bij het volgende vlaggenschip heeft Samsung andere plannen. Weliswaar krijgen we twee verschillende uitvoeringen te zien, maar significant anders dan nu het geval is. Volgens de laatste berichten nemen de Zuid-Koreanen afscheid van het platte scherm en brengt het enkel twee vlaggenschepen uit met gebogen schermrand.

Analisten trekken deze koers openlijk in twijfel. Zij vragen zich af of er wel voldoende vraag is naar dit type scherm vanuit de markt. Zo zegt een analist dat er meer dan consumenten zijn die liever een plat scherm hebben dan een display met gebogen schermranden. Bij dit laatste soort scherm raak je namelijk al snel per ongeluk de zijkant aan. Bovendien heeft een randloos scherm bij een smartphone niet dezelfde voordelen als bij een televisie. Met de nieuwe strategie dwingt Samsung consumenten een bepaald schermtype op en rechtvaardigt dit enkel vanuit een design perspectief. Het bedrijf kijkt niet in hoeverre de dual-edges functioneel dan wel wenselijk zijn.

Opvouwbare schermen

Als Samsung daadwerkelijk wil innoveren, moet het bedrijf dit niet doen door een designkeuze op te leggen. In plaats daarvan moet het haar middelen aanspreken om smartphones met een opvouwbaar scherm op de markt te brengen, zo betogen de analisten. Dergelijke apparaten kunnen zowel als smartphone als tablet fungeren en vormen zodoende een gat in de markt.

Het gerucht gaat dat Samsung druk bezig is met de ontwikkeling van twee smartphones met opvouwbaar AMOLED-scherm. Deze zouden in de loop van volgend jaar gepresenteerd worden. De primeur is echter voor Lenovo. De Chinese smartphonemaker presenteerde op Lenovo Tech World afgelopen juni een prototype van een smartphone met opvouwbaar scherm. Deze kon je als gewone smartphone gebruiken en als je klaar bent met bellen om je pols dragen.

Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 wordt pas in april verwacht, maar geruchten over het toestel gaan al geruime tijd de ronde op internet. Zo krijgt het vlaggenschip naar verluidt een edge-to-edge AMOLED-display met QHD-resolutie. De Home-knop is nu nog een fysieke knop, maar wordt volgend jaar mogelijk in het scherm verwerkt. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 835 of een nieuwe processor in de Exynos 9 reeks, Mali-G71 GPU van ARM, 6GB aan werkgeheugen en maximaal 256GB intern geheugen. Wellicht kun je, net als bij zijn voorgangers, het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart.

De selfiecamera wordt uitgerust met autofocus zodat je nog betere zelfportretten kunt maken. Tot slot krijgt het vlaggenschip een USB Type-C poort en laat Samsung de 3.5mm audio jack aansluiting weg.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones