20 oktober 2014 door in Android.

AndroidGoogle heeft officieel bekendgemaakt welke naam Android 5.0 zal gaan krijgen: Lollipop. Eerder waren er nog geruchten dat de nieuwe versie van Google’s besturingssysteem Licorice zou gaan heten, maar nu blijkt het dus toch Lollipop te gaan worden.

Beschikbaarheid

De update zal worden meegeleverd op de nieuwe Nexustoestellen die binnenkort zullen uitkomen. Het besturingssysteem zal ook de komende weken worden uitgerold naar de Nexus 5, 7, 10 en de speciale zogenaamde Google Play-toestellen.

Bij toestellen van andere fabrikanten verschilt het per maker wanneer de update wordt doorgevoerd. LG en HTC hebben eerder al aangegeven te verwachten binnen 90 dagen met een aangepaste versie van Android 5.0 te komen. Verwacht wordt dat Samsung ook niet lang op zich zal laten wachten.

Android Lollipop

De nieuwe versie van Android werd eerder dit jaar al getoond door Google en stond tot dusver bekend onder de kale naam ‘L’. De grootste vernieuwing is het design, dat onder de naam ‘Material Design’ een heel nieuw uiterlijk en nieuwe effecten met zich meebrengt. Android Lollipop heeft daarmee een zeer responsief en interactief design met een ander lettertypes en kleurrijkere grafische elementen.

Ook de manier waarop notificaties worden weergegeven is flink op de schop gegaan. Voorheen waren die enkel zichtbaar in het notificatiecentrum of door middel van pop-ups, maar bij Android 5.0 Lollipop wordt het voor gebruikers ook mogelijk om vanaf het vergrendelscherm notificaties te zien en om direct op een melding te reageren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vanauit een notificatie van een WhatsApp-bericht een antwoord te sturen.

Daarnaast beschikt Lollipop – zoals eerder vermeld – over een nieuwe lettertype. Daarbij hoort ook een totaal vernieuwd toetsenbord en is ook de manier waarop er kan worden gemultitaskt op de schop gegaan.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones