Android 6.0 heeft een naam: Android Marshmallow

Android 6.0 heeft een naam: Android Marshmallow

Android blijft voorzien worden van updates, gelukkig maar. Elke Android update krijgt ook zijn eigen naam, gebaseerd op een zoetigheid. Afgelopen jaren waren dat, op chronologische én alfabetische volgorde, bijvoorbeeld: Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat en Lollipop. Het was dus al duidelijk dat de nieuwe update van Android met een M zou beginnen, maar dan is het de vraag of het Milkshake, M&M, Muffin, Moon Pie of Maple Syrup wordt. Daar is nu duidelijkheid over ontstaan, doordat Google een mascotte van een Android met een Marshmallow heeft geplaatst. De nieuwste versie van Android gaat dus door het leven als Google Marshmallow. Opvallender is wel het versienummer dat Marshmallow heeft meegekregen. Waar van 5.2 uitgegaan werd, heeft Google besloten om Android Marshmallow versienummer 6.0 mee te geven.

Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow dus. Eerder dit jaar maakte Google al tijdens de jaarlijkse I/O conferentie bekend dat, destijds, Google M er aan zat te komen. In oktober kunnen we de nieuwe versie officieel verwachten, als die samen met de nieuwe Nexus smartphones op de markt wordt gebracht.

Android Marshmallow moet de prestaties van de Android smartphones nog verder verbeteren door zuiniger gebruik te maken van de accu, het gebruik van het RAM te verlagen. Dit samen moet ook zorgen voor meer stabiliteit van het besturingssysteem. Marshmallow is ook het eerste besturingssysteem van Android dat de vingerafdrukscanners ondersteund, waardoor je met je vingerafdruk gebruik kan maken van Android Pay en het inloggen bij de Play Store.

De Developer Preview is vanaf nu ook beschikbaar voor de Nexus 5, 6, 9 en de Nexus Player. Daarnaast is dit de laatste preview versie, en zal de eerst volgende versie ook beschikbaar moeten zijn voor de consument.

Mocht je je ooit hebben afgevraagd waarom Google kiest voor het gebruik van toetjes voor de Android-versies, of wil je weten hoe de mascottes tot stand komen? Bekijk dan het onderstaande filmpje van twee Googlers die je daar alles over kunnen vertellen.

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones