Android 7.1.1 Nougat onderweg voor Samsung Galaxy S8 (Plus)

Android 7.1.1 Nougat onderweg voor Samsung Galaxy S8 (Plus)

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus ontvangen spoedig de update naar Android 7.1.1 Nougat. Dat blijkt uit een gelekt document van een Australische provider waarin de datum staat vermeldt wanneer toestellen software updates krijgt. Wanneer de patch Nederland aandoet, is nog niet bekend.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus werden eind maart gepresenteerd tijdens een daverende persconferentie. Vrijwel iedereen was onder de indruk van het design, de specificaties, de fotokwaliteit en innovatieve functies. Er was echter één smetje: de toestellen draaiden op een verouderd besturingssysteem. Toen de Samsung vlaggenschepen in april uitkwamen, draaiden ze namelijk op Android 7.0 Nougat terwijl versie 7.1.1 al beschikbaar was. Gelukkig heeft Samsung geluisterd naar de kritiek en komt het binnenkort met een update op de proppen die ervoor zorgt dat jouw toestel voorzien wordt van de nieuwste software. Er is echter een maar.

Weinig vernieuwing

Je hebt er namelijk niet zoveel aan! Android 7.1.1 brengt namelijk niets nieuws naar je toestel. Normaliter worden telefoons voorzien van nieuwe emoji’s, een nieuwe launcher voor Pixel toestellen en andere kleine verbeteringen zoals de mogelijkheid om GIF-bestanden direct vanuit je toetsenbord te versturen. Voor de Samsung vlaggenschepen maken deze verbeteringen echter niet zoveel uit. Ze draaien immers op een aangepaste Android-versie waarbij Samsung de functionaliteiten en uiterlijk flink onder handen heeft genomen. Hierdoor heb je al de beschikking over de verbeteringen die de nieuwe Android versie met zich meebrengt.

Veiligheid: altijd belangrijk

De update zal echter wel spoedig uitrollen en brengt voornamelijk veiligheidsupdates met zich mee. Deze updates zijn dan wél weer belangrijk, welk toestel je ook hebt. Er zijn immers een hoop kwaadwillenden die graag toegang willen tot jouw toestel en door middel van periodieke patches worden deze buiten de deur gehouden. We weten overigens dat de update eraan komt door de software update lijst van een Australische provider onder de loep te nemen. Hierin valt precies te zien dat zowel de Galaxy S8 als de Plus-versie binnenkort de update ontvangen. Hierbij zal de software OTA uitrollen. Dit houdt in dat je vanzelf een bericht krijgt zodra de update voor je klaar staat.

Wanneer de update Nederland aandoet, is nog niet bekend. Het kan nog wel eventjes duren aangezien ook providers nog goedkeuring moeten geven voordat een update uitrolt. Heb je echter een unbranded toestel (niet aangeschaft bij een provider), dan zou de update weleens sneller dan gedacht kunnen verschijnen.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones