Android 7.1.1 Nougat update rolt uit voor Samsung Galaxy J5...

Android 7.1.1 Nougat update rolt uit voor Samsung Galaxy J5...

Samsung Galaxy J5 2016 gebruikers in Polen melden dat hun toestellen een update ontvangen naar Android 7.1.1 Nougat. Hierbij is nog niet bekend wanneer de update ook naar Nederland komt. Vermoedelijk is eerst nog Duitsland en mogelijk Groot-Brittannië aan de beurt vooraleer hij ons landje aandoet. Wat je mag verwachten van de update lees je in dit artikel.

Dat meldt Samsung-only website Sammobile vandaag.

De Samsung Galaxy J5 2016 is de voorganger van de Samsung Galaxy J5 2017, die dit jaar het levenslicht zag. Hij staat hierbij bekend als een voordelige instapper in de meest betaalbare smartphone-collectie die Samsung momenteel hanteert. Logischerwijs lopen dit soort toestellen enigszins achter qua software. Daarom ontvangt het toestel relatief laat pas de update naar Android 7.1.1 Nougat, de voorlaatste versie van het populaire besturingssysteem. Gebruikers in Polen melden vandaag dat zij en masse de uitnodiging hebben gekregen om hun toestel bij te werken naar deze nieuwe versie. Wanneer de update Nederland aandoet, valt nog niet te zeggen. Zelf zijn wij nog geen Nederlandse gebruikers tegengekomen die de update hebben ontvangen.

Wanneer is Nederland aan de beurt?

Het lijkt echter ook logischer dat eerst Duitsland en mogelijk Groot-Brittannië worden voorzien van de nieuwe software. Dit zijn immers veel grotere markten dan de Nederlandse. Het zal vanaf nu echter niet heel lang meer duren, zo is onze voorspelling. Doorgaans duurt de uitrol fase van nieuwe software maximaal een paar maanden. Hierbij maakt het overigens nog wel verschil of je het toestel aanschaft bij een provider, of als los toestel. Indien hij is aangeschaft bij een provider is hij vaak branded. Dit houdt in dat de provider zelf de software-versie bijhoudt. In het geval van nieuwe software-updates moet de nieuwe software dus eerst nog langs de provider, vooraleer hij je toestel bereikt. Indien je hem niet via een provider aanschaft, ben je vaak sneller voorzien.

Over Android 7.1.1 Nougat

Android 7.1.1 Nougat is een subtiele verbetering op het zeer stabiele Android 7 Nougat. Hierbij valt vooral de introductie van de picture-in-picture modus op. Zodoende kun je meerdere apps tegelijkertijd open hebben staan. Ook de mogelijkheid om vanuit je notificatiescherm te reageren op berichtjes, is lovenswaardig. Sowieso pakt de update het een en ander aan als het gaat om notificaties. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat meldingen van dezelfde app voortaan onder één noemer geschaard worden. Ten slotte introduceert de nieuwe update ook een verbeterde Doze-modus. Zo houdt je het langer vol op één acculading.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones