Android 7 Nougat voor Xiaomi Redmi Note 4 rolt uit

Android 7 Nougat voor Xiaomi Redmi Note 4 rolt uit

Ben jij de trotse bezitter van een Xiaomi Redmi Note 4? Dan hebben wij goed nieuws voor je. De update die ervoor zorgt dat jouw toestel wordt bijgewerkt naar Android 7 Nougat is namelijk onderweg. Momenteel rolt de update uit in het buitenland. Wanneer de update Nederland aandoet, is nog niet bekend aangezien de software in fases wordt uitgerold.

Xiaomi is de laatste jaren aan een ware opmars bezig. Niet alleen in het hogere segment, maar ook in het lagere en middensegment weet de Chinese fabrikant consumenten op hun wenken te bedienen. Een goed voorbeeld van een uitstekende telefoon van Chinese makelaardij is de Xiaomi Redmi Note 4. Uitstekende prestaties, fraaie vormgeving en bovenal een zeer aangenaam prijskaartje. Het toestel wordt met het nieuws van vandaag alleen maar aantrekkelijker. Diverse gebruikers van het toestel internationaal verklaren namelijk een update naar Android 7 Nougat op hun toestel te hebben ontvangen. Nederlandse gebruikers zijn nog niet bekend. Het lijkt er daarom op dat wij onze borst pas later kunnen opmaken.

Wat brengt Android 7 Nougat?

Android 7 Nougat biedt vooral verfijning en subtiele verbeteringen ten opzichte van het stabiele Android 6 Marshmallow. Onder meer de weergave van notificaties, mogelijkheid om meerdere vensters naast elkaar te projecteren en verbeterde accuduur zijn noemenswaardig. Uiteraard zijn er nog veel meer kleine verbeteringen, maar die laten we even voor wat het is. Met Android 7 Nougat wordt het mogelijk om je notificaties in je meldingenbalk opnieuw in te delen. Je kunt nu namelijk notificaties van ongeveer dezelfde strekking onder één label plaatsen. Zo krijg je meldingen van sociale apps als Facebook, Instagram en Snapchat bijvoorbeeld onder één noemer in je meldingenbalk te zien.

Gemakkelijker multi-tasken

Daarbij wordt het makkelijker om te multi-tasken dankzij de nieuw geïntroduceerde split-window mode. Hiermee is het mogelijk om meerdere vensters naast elkaar te projecteren zonder hierbij één te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld een YouTube video gelijktijdig afspelen terwijl je aantekeningen maakt. Hartstikke handig en gelijk een irritatie minder. Daarnaast brengt de nieuwste Android versie ook een verbeterde accuduur met zich mee dankzij de verbeterde Doze-modus. Hierdoor gaat je telefoon verstandiger om met energie waardoor je hem langer kunt gebruiken. Tot slot brengt Android 7 Nougat ook een nieuwe visuele ervaring met zich mee. Onder andere iconen, visualisaties en animaties zijn opnieuw gemaakt en aangepast waardoor alles er nét wat frisser uitziet.

Zoals gezegd kan het nog eventjes duren voor de update naar Nederland komt. Heb geduld! Tegen die tijd is het handig om je telefoon compleet te hebben opgeladen, met Wi-Fi verbonden te zijn en een back-up te maken wanneer je gaat updaten.

 

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones