Android 8 uitrol voor OnePlus 5 gestaakt

Android 8 uitrol voor OnePlus 5 gestaakt

Haal de slingers maar van de muur want het feestje gaat niet door. We hebben het over Android 8 Oreo voor de OnePlus 5. Alhoewel het in eerste instantie leek dat de update zonder problemen verliep, blijkt niets minder waar te zijn. Dankzij een bug is de uitrol gestaakt. Wanneer de uitrol weer aanvangt, is nog niet bekend.

Is dat even balen. Net toen je dacht spoedig Android 8 Oreo op je OnePlus 5 te ontvangen, blijkt dit toch niet het geval te zijn. Zo’n anderhalve week geleden werd de update aangekondigd op het officiële forum. De uitrol vond gefaseerd plaats. Dit houdt in dat stukje bij beetje meerdere gebruikers de software ontvingen. Een recentelijk ontdekte bug heeft OnePlus ervan overtuigd de uitrol echter te staken. Al snel rapporteerden OnePlus 5 gebruikers namelijk problemen met hun toestel. Hoe en wat precies, is niet duidelijk. Op het OnePlus forum kondigt een medewerker aan dat men aan de slag gaat met de bug en zich hoopt te herpakken met OxygenOS versie 5.01. Wanneer deze uitrolt is niet bekend.

Over OxygenOS 5.0

OxygenOS is OnePlus’ eigen Android-skin. Het is volledig gebaseerd op Android 8 Oreo, met enkele aanpassingen. De meest in het oog springende toevoeging is zonder twijfel Parallel Apps. Hiermee kun je binnen een app twee accounts gebruiken. Handig bij bijvoorbeeld WhatsApp. Zo kun je zoveel berichten versturen met je zakelijke als privé nummer. Verder zijn enkele visuele aspecten onder handen genomen, waaronder het uiterlijk van de camera-app. Deze is vrijwel volledig op de schop gegaan. Ook is de portretmodus verder verbeterd waardoor minder ruis moet optreden. Zodoende gaat de algehele kwaliteit omhoog. Verder zijn enkele menu’s opnieuw ontworpen.

Android 8 Oreo: regel zelf je notificaties

OxygenOS is echter grotendeels gebaseerd op Android en derhalve krijg je ook de standaard functionaliteiten van Oreo op je toestel geïnstalleerd. Hierbij kun je denken aan picture-in-picture modus. Zodoende kun je twee apps tegelijkertijd gebruiken, waarbij de secundaire app als het ware ‘zweeft’ boven de primaire app. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld aan het videobellen bent en tegelijkertijd een afspraak probeert in te plannen. Ook krijg je de beschikking over notificatiekanalen. Zodoende kun je per kanaal aangeven of je wel of geen notificaties wilt ontvangen. Ook krijg je de beschikking over ‘Notification Dots’. Hierdoor kun je bij apps op je thuisscherm zien hoeveel gemiste meldingen je hebt, een beetje à la iOS.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones