‘Android M: verbeteren accuduur en RAM-verbruik’

‘Android M: verbeteren accuduur en RAM-verbruik’

De presentatie van het mobiele besturingssysteem Android M is aanstaande. Dit is de opvolger van Android 5.0 Lollipop en zal zich vooral focussen op het verbeteren van de accuduur, als we de geruchten mogen geloven. We kennen Android M al onder de interne codenaam ‘Macadamia Nut Cookie’.

Verbruik terugdringen

Dat schrijft Android Police, op basis van een anonieme bron die eerder ook juiste informatie toespeelde. Door in het nieuwe besturingssysteem energie te besparen, kan er bezuinigd worden op de accuduur. Zo zouden de Google-apps minder locaties van de gebruikers moeten opvragen, de belasting van het werkgeheugen moeten verlagen en achtergrondactiviteit van apps beperken als de telefoon niet aan de lader ligt of het scherm uitstaat. Bij achtergrondactiviteit draaien apps door op de achtergrond, terwijl je ze niet eens gebruikt.

Google laat haar teams onderzoeken wat er nu juist zoveel werkgeheugen kost en of dat eventueel verminderd kan worden. Waarschijnlijk worden daarmee bepaalde onderdelen in Android herschreven om ze efficiënter te maken.

Onthulling Android M

Naar verwachting onthult Google het nieuwe Android M vanavond tijdens de jaarlijkse Google I/O-conferentie. Volgens dezelfde bron wordt de consumentenversie van Android M vanaf augustus beschikbaar voor de eerste Android-apparaten.

Uiteraard moeten de telefoonfabrikanten hier nog wel hun eigen softwareschil overheen gooien en zorgen dat de toestellen geüpdatet kunnen worden, waar al snel een paar maanden overheen gaan. Maar, Google is ook de kwaadste niet, ontwikkelaars van apps zouden alvast een preview krijgen zodat zij daar alvast hun apps op aan kunnen passen.

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones