Android Oreo voor Moto X4 beschikbaar in Nederland

Android Oreo voor Moto X4 beschikbaar in Nederland

Eindelijk is het dan zover. Motorola is begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de Motorola Moto X4. De nieuwste versie van Google’s besturingssysteem is vanaf nu binnen te halen in ons land. Alles wat je moet weten over de update lees je hier op Telefoonabonnement.nl.

Vorig jaar december maakte Motorola bekend dat het Android 8.0 Oreo zou brengen naar haar vlaggenschip de Motorola Moto Z2 Force. Even later zagen we aanwijzingen waaruit bleek dat ook de Motorola Moto X4 de software-update zou ontvangen. De fabrikant had namelijk op de Amerikaanse supportpagina van het toestel release notes geplaatst waarin stond dat de middenklasser Android Oreo zou krijgen. Dat hij in aantocht was, was wel duidelijk. Wanneer hij bij ons zou arriveren niet.

Dankzij DroidApp.nl hebben we nu een antwoord op deze vraag. Diverse lezers melden tegenover de techsite dat zij Android 8.0 Oreo inmiddels hebben binnengehaald voor hun Moto X4. Details over de installatiebestanden ontbreken grotendeels. Zo weten we bijvoorbeeld niet hoe groot de update is. Gezien onze ervaringen zal dat vermoedelijk ergens tussen de 1 GB en 2 GB zijn. Misschien moet je dus eerst wat opslagruimte vrij maken voordat de bestanden binnenhaalt en installeert. Je kunt natuurlijk ook extra geheugen bijkopen in de vorm van een microSD-kaart. Gezien de geschatte grootte kan het geen kwaad om verbonden te zijn met een WiFi-netwerk voordat je de update binnenhaalt. Naast Android Oreo krijg je tevens de nieuwste beveiligingspatch, namelijk die van februari 2018. Dat betekent dat ook de beveiliging weer helemaal op orde en up-to-date is als je software-update installeert.

Over Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo is de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Deze werd vorig jaar augustus aangekondigd en is volgens de laatste peiling van het Android Developer Dashboard op 1,1 procent van alle Android-apparaten te vinden. Zoals je wellicht gewend bent bevat Android Oreo diverse nieuwe features. Eén daarvan is picture-in-picture. Met deze modus kun je naar je favoriete YouTube-filmpjes kijken terwijl je ondertussen wat anders doet op je smartphone. Een andere nieuwe functie is Smart Text Selection. Als je een stuk tekst selecteert kon je deze alleen kopiëren. Dankzij Smart Text Selection kun je nu bijvoorbeeld ook direct naar iemand bellen of een website bezoeken. En natuurlijk bevat de nieuwste Android-versie tientallen nieuwe emoji. Alles wat je van Android Oreo moet weten vind je in het onderstaande artikel.

Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

De Motorola Moto X4 in het kort

De Motorola Moto X4 heeft een 5,2 inch groot IPS LCD-display met Full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Over krassen hoef je je geen zorgen te maken: Corning Gorilla Glass 3 beschermt het beeldscherm en de behuizing tegen krassen van onder meer sleutels, munten en andere voorwerpen die je los in je zak  of tas vervoert. De vingerafdruksensor is in de thuisknop verwerkt. Onder de kap vinden we de 2,2 GHz krachtige Qualcomm Snapdragon 630 octa-core processor met Adreno 508 GPU en 3 GB werkgeheugen. Je krijgt 32 GB aan opslagruimte en kun je met microSD-kaart uitbreiden tot 256 GB.

Achterop heeft Lenovo twee camera’s geplaatst. Deze hebben een resolutie van respectievelijk 12 en 8 megapixels. Tijdens het fotograferen kun je eenvoudig schakelen tussen de gewone stand en groothoeklens. Door beide camera’s te combineren kun je nadat je een plaatje hebt geschoten scherptediepte aanbrengen. Verder is de hoofdcamera voorzien van fase-detectie autofocus (PDAF) en dual-tone LED-flitser. Aan de voorkant heeft Lenovo een 16 megapixelcamera aangebracht, inclusief LED-flitser.

De Motorola Moto X4 heeft een 3000 mAh batterij met TurboPower ondersteuning. Dat betekent dat hij vlot en snel is opgeladen met de bijgeleverde adapter. Normaal gesproken zien we deze feature alleen bij de duurdere vlaggenschepen. Dat geldt ook voor de USB-C aansluiting aan de onderkant. Aanvankelijk draaide de Moto X4 op Android 7.1 Nougat, maar vanaf nu kun je dus diens opvolger binnenhalen.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones