App Special: Chrome Remote Desktop

Chrome Remote DesktopGoogle introduceert een nieuwe app waarmee het mogelijk wordt om vanaf je mobiel of tablet de pc te bedienen. De ‘Chrome Remote Desktop’ werkt via een internetverbinding en stelt je in staat om lekker te blijven zitten als je laptop wat verder weg staat. Maar is de app vernieuwend? En hoe gebruiksvriendelijk is deze applicatie? De redactie van Telefoonabonnement heeft de app in gebruik genomen en komt hier met een review.

lijn

Geschikt voor: Android
Ontwikkelaar: Google
Categorie: Productiviteit

Er is al lang behoefte aan een degelijke app om via je mobiel of tablet een extern apparaat te kunnen besturen. Vele ontwikkelaars hebben geprobeerd om een fatsoenlijke applicatie te maken, maar van een goede kwaliteit was maar zelden sprake. Unified Remote kwam misschien nog het dichtst in de buurt van wat betamelijk genoemd kan worden. Maar vanaf vandaag mengt Google zich in de strijd door de lancering van de app Chrome Remote Desktop.

Gebruiksvriendelijk

De app is zeer gebruiksvriendelijk. Bij het opstarten kan je kiezen welk extern apparaat gesynchroniseerd moet worden. Na die keuze gemaakt te hebben is het delen een feit, en kan de app gebruikt worden.

remote desktop

De beste ervaring met deze app doe je op bij de tablet. Nieuw aan deze app is namelijk dat de hele display van het externe apparaat op de app zichtbaar is. Dat in tegenstelling tot andere apps die een soortgelijke functie hadden. Het is voor Google niet nieuw om verschillende apparaten aan elkaar te koppelen. Dat dit nu ook mogelijk is via een app was echter nog niet eerder mogelijk.

Ctrl-Alt-Del

Naast een muisaanwijzer is het in de app ook mogelijk om de Ctrl-Alt-Del-toets in te drukken. Handig om taakbeheer op te kunnen starten als je computer vastloopt. Er zit ook een normale toetsenbordfunctie bij, maar daarbij is het niet mogelijk om de Ctrl-, Alt- en Del-toets te gebruiken.

Met Remote Desktop is het niet alleen mogelijk om binnen Chrome te navigeren, maar ook daarbuiten. Wel moet Chrome, desnoods op de achtergrond, actief blijven om de app te laten werken.

lijn

Download Chrome Remote Desktop voor Android

Bekijk het laatste nieuws over Apps:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones