Apple iPhone pakt 43 procent premium markt Q2 2018

Apple iPhone pakt 43 procent premium markt Q2 2018

Apple verkoopt jaarlijks honderden miljoenen telefoons en ook afgelopen kwartaal gingen er weer vele miljoenen over de toonbank. In Q2 2018 weet Apple 43 procent van de gehele premium markt te veroveren.

CounterPoint heeft alle smartphone verkopen van het tweede kwartaal in 2018 eens goed bekeken. Het onderzoeksbureau heeft een paar interessante trends ontdekt. Zo blijkt dat Apple bijna de helft van het premium segment inneemt. Dit premium segment is het afgelopen kwartaal zelfs met 7 procent gegroeid terwijl de gehele smartphone markt 1 procent daalde in omvang. CounterPoint heeft het premium segment opgedeeld in toestellen van 400 tot 600 dollar, 600 tot 800 dollar en vanaf 800 dollar.

Premium smartphone verkopen sales Q2 2018

Apple iPhone vlaggenschepen nemen 43 procent in

Apple is ook afgelopen kwartaal hofleverancier van premium vlaggenschepen blijkt uit cijfers van CounterPoint. De Amerikaanse fabrikant pakt 43 procent van de volledige premium markt. De markt bestaat uit telefoons met een waarde vanaf 400 dollar of 342 euro. Zoals je mag verwachten is de fabrikant niet zo goed vertegenwoordigd in het segment tot 600 dollar, maar vanaf 600 dollar (515 euro) is het merk niet meer weg te denken. In het middelste segment is het Amerikaanse merk goed voor 44 procent terwijl de iPhone vlaggenschepen van Apple 88 procent van het hoogste segment innemen.

Nieuwe iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR

Met de lancering van de nieuwe iPhone 2018 lichting verwachten we dat de cijfers nog meer in het voordeel van Apple gaan veranderen in het derde kwartaal van 2018. De eerste lichting iPhone XS en iPhone XS Max verkopen tellen nog net mee. De prijs van de nieuwste generatie iPhones is hoger dan ooit. De iPhone XS Max kun je kopen vanaf 1.259 euro.

iPhone pakt 43 procent premium markt Q2 2018

OnePlus betreedt top vijf

Het hippe merk OnePlus doet het de afgelopen jaren uitstekend. Er worden steeds meer budget vlaggenschepen verkocht en volgens CounterPoint betreedt het merk de top vijf in het laagste premium segment.

Top 5 smartphone merken Q2 2018 world

Het laatste toestel van het merk, de OnePlus 6, is een compleet vlaggenschip met uitstekende specificaties tegen een aantrekkelijke prijs. De voordelige premium smartphone is uitgerust met een groot 6,28 inch OLED beeldscherm met notch. Achter dit prachtige beeldscherm schuilt de snelste Android processor van dit moment, de Snapdragon 845. Je krijgt 6 tot 8 GB aan werkgeheugen met een ruime hoeveelheid opslagruimte. De camera’s van het toestel behoren tot de beste in de smartphone markt.

Bron: CounterPoint

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones