Apple iPhone 8 A11 processor geklokt op 3,0 GHz HMP

Apple iPhone 8 A11 processor geklokt op 3,0 GHz HMP

Verschillende betrouwbare bronnen uit China laten via Weibo weten dat de fabricage van de A11 processor is gestart. De nieuwe super snelle processor van Apple is waarschijnlijk de krachtbron van zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s serie. De SoC wordt net als de nieuwste Android vlaggenschip SoC’s middels het 10nm proces gemaakt.

De nieuwe processor van Apple wordt gemaakt door Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). De A11 wordt gemaakt middels het 10nm productieproces. Volgens Reviewer, een betrouwbare bron uit China, is de chipfabrikant al begonnen met de fabricage van de super snelle SoC voor Apple. Een andere betrouwbare bron, Ice Universe, kan ons zelfs melden dat de SoC maximaal geklokt is op 3.0 GHz.

iPhone 8 A11 SoC processor Reviewer TSMC

iPhone 8 A11 processor

Weibo lekker Reviewer meldt dat de productie van de A11 processor is gestart door fabrikant TSMC. De Taiwanese fabrikant van processors maakt voor Apple de nieuwste A-processor voor de 2017 iPhones. Waarschijnlijk krijgen zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s lichting de snelle processor. De A11 wordt gemaakt via het 10nm proces. Het is een productie techniek op dezelfde schaal als het 10nm proces dat Samsung gebruikt. De Exynos 8895 en de Snapdragon 835 processor zijn beide gemaakt middels het 10nm proces. Door de processor nog kleiner te maken worden de SoC’s niet alleen sneller maar ook zuiniger.

iPhone 8 A11 SoC processor ice Universe TSMC

Vandaag weten we al direct meer van de A11 SoC. Een andere betrouwbare Weibo lekker, Ice Universe, meldt namelijk dat de A11 processor gemaakt wordt volgens het ARM Big.Little principe. Dit principe word ook Heterogene Multi-Processing ( HMP ) genoemd. Het betekent dat de processor is opgebouwd uit kernen voor de zware taken en energie zuinige kernen voor lichtere taken. De huidige A10 processor van de iPhone 7 bestaat bijvoorbeeld uit vier 2,6 GHz kernen. Ice Universe vertelt dat de grote kern van de A11 SoC is verbeterd. De hoogste kern is nu maximaal geklokt op 3 GHz. De Weibo lekker geeft wel aan dat de processor gebruik maakt van HMP, maar niet met welke frequentie de kleine kernen verschijnen. Wel meldt de lekker vier kernen.

De A11 SoC maakt vermoedelijke een grote sprong

Uitgaande van de nieuwe 10nm techniek en de getallen hier boven, mag je verwachten dat de nieuwe A11 processor wederom een grote sprong maakt. De SoC wordt volgens het 10nm proces gemaakt en daarmee zou de processor zuiniger en sneller zijn. De energiezuinigheid van de A11 wordt ook nog eens bevorderd door het ARM Big.Little principe. Het maakt de processor meer energie zuinig en waarschijnlijk kun je straks nog langer gamen, bellen of surfen over het internet met de iPhone 7s en iPhone 8.

iPhone 8

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat Apple de eerste iPhone introduceerde. Ter gelegenheid van dit tien jarig bestaan komt er een jubileum editie iPhone. Het toestel is door de smartphone markt bestempeld met de naam iPhone X. Best onhandig in verband met volgend jaar, maar dat mag Apple volgend jaar uitvogelen. De smartphone wordt als eerste iPhone uitgerust met een AMOLED beeldscherm en krijgt zeer waarschijnlijk ook een bezelloos ontwerp zoals de LG G6. Daarnaast verwachten we dat Apple zijn beste beentje voor zet met het toestel. Sommigen verwachten namelijk dat het apparaat beschikt over AR techniek. Vrijwel zeker krijgt de smartphone twee verticaal opgestelde hoofdcamera’s en natuurlijk de nieuwe A11 processor. Daar kun je 3 GB werkgeheugen verwachten want men vermoed dat Apple pas volgend jaar overstapt op 4 GB RAM.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones