Apple blijft belangrijke inkomstenbron voor Samsung

Uit documenten die zijn ingediend bij een Zuid-Koreaanse toezichthouder blijkt dat Apple opnieuw een van de vijf grootste inkomstenbronnen is van Samsung. Samen met distributeur Ingram Micro en providers Deutsche Telekom, Sprint en Verizon zijn de vijf bedrijven goed voor 13 procent van Samsung’s inkomsten in 2014.

In totaal zorgden de vijf bedrijven voor 26,8 biljoen aan inkomsten. Omgerekend is dat 22,5 miljard euro. Wat in dat grote bedrag de verhouding van deze vijf inkomstenbronnen is, is niet bekendgemaakt.

Uit de aanwezigheid van drie providers in de top 3 wordt Samsung’s afhankelijkheid van mobiele diensten haarfijn duidelijk.

Samsung belangrijke producent voor Apple

Als je de wereldwijde smartphonemarkt onder de loep neemt zie je Apple en Samsung bovenaan staan. Rivaliteit genoeg dus – inclusief de patentruzies. Toch is Samsung al langere tijd een belangrijke producten voor Apple. Zo produceert de Zuid-Koreaanse fabrikant processors, geheugenchips en displays voor Apple.

Als je kijkt naar Samsung’s top 5 inkomstenlijstje van 2013 dan pronkt daar wederom Apple met twee van de voorgenoemde providers, Verizon en Sprint. Daarnaast wordt de Amerikaanse winkelketen Best Buy en provider China Mobile genoemd.

Moeite in China

Het feit dat China Mobile nu uitblijft is een teken dat Samsung moeite heeft om het grote aandeel in de Chinese smartphonemarkt te behouden. Het marktaandeel keldert en de opkomst van Xiaomi helpt zeker niet om deze kentering tegen te houden.

Xiaomi zou Samsung van de nummer 1-plek afgestoten in het derde kwartaal van 2013, volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics. Daarna zou Apple in het vierde kwartaal ook nog eens voorbij zijn gegaan aan Samsung. Samsung zou op dit moment op de derde plek staan volgens de marktonderzoeker.

Fabrikant Xiaomi maakt telefoons met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Voor de Chinese consument komen er daarmee steeds goedkopere opties voor telefoons met goede hardware.

Bron: ZDNet

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones