‘Apple bouwt speciale BT-chip voor iPhone 7’

‘Apple bouwt speciale BT-chip voor iPhone 7’

Apple heeft naar verluidt een speciale Bluetooth-chip laten ontwerpen voor de iPhone 7. Deze is volgens de geruchten bestemd voor de earbuds, de oordopjes waarmee je straks muziek beluistert op het aanstaande vlaggenschip. Het bevestigt het vermoeden dat de nieuwste iPhone het straks zonder 3.5mm audio jack aansluiting moet stellen.

Dat zeggen anonieme bronnen tegenover de gerenommeerde zakenkrant Forbes.

De laatste berichten suggereren dat het design van de iPhone 7 veel weg heeft van de iPhone 6S, het huidige vlaggenschip van het Amerikaanse technologiebedrijf. Eén groot verschil is echter dat het toestel geen aansluiting voor de headset krijgt. In plaats daarvan zou Apple niet één, maar twee speakers aan de onderkant hebben verwerkt.

Hoe luister je dan naar je favoriete muziek of de radio? Via de Lightning Connector, zo luidde aanvankelijk het antwoord. Zo zagen we onlangs nog een video voorbijkomen waarin een externe adapter werd gedemonstreerd. Deze werd via de Lightning Connector verbonden en liep over in de welbekende 3.5mm audio jack aansluiting. Door sluit je dan je oordopjes of koptelefoon op aan.

Nieuwe Bluetooth-chip

Steeds vaker horen we echter dat Apple een draadloos systeem gaat introduceren. Speciale earbuds die via Bluetooth verbinding maken met het toestel, dat is wat we de afgelopen paar weken voortdurend horen. Een heikel punt van deze methode is dat Bluetooth-headsets –die al geruime tijd in omloop zijn– behoorlijk snel leeg zijn. Apple heeft daar een oplossing voor bedacht: een Bluetooth-chip die nog energiezuiniger is dan de huidige generatie.

De chip zou volgens de anonieme bron die zijn verhaal doet tegenover Forbes ontworpen zijn door Passif Semiconductor, een bedrijf dat Apple in 2013 inlijfde. Sindsdien probeert Apple al een nieuwe generatie Bluetooth-chip te ontwerpen. Het Amerikaanse technologiebedrijf wilde de chip in 2015 introduceren, maar door ‘problemen in de prestaties’ is de lancering uitgesteld. “Als iets niet voor de volle honderd procent werkt, dan schrapt Apple het”, zo vertelt de tipgever.

Tot slot zegt de bron dat de Bluetooth-chip inmiddels geperfectioneerd is door Apple, maar hij weet niet zeker of de iPhone 7 al met deze chip wordt uitgerust. Het kan ook zijn dat het bedrijf besluit om tot volgend jaar te wachten.

iPhone 7 met earbuds

Specificaties iPhone 7

Volgens het geruchtencircuit krijgt de iPhone 7 een 4.7 inch display met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. De iPhone 7 Plus heeft daarentegen een beelddiagonaal van 5.5 inch en een FHD-resolutie. Onder de motorkap vinden we een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 2GB of 3GB RAM en minimaal 32GB intern geheugen. Verder is het toestel waterdicht, slechts 7,1 millimeter dik en draait hij op iOS 10. Naast de reguliere variant zal Apple in september nog een tweetal andere modellen vertonen: de iPhone 7 Plus en de iPhone 7 Pro.

Tevens krijgt het aanstaande vlaggenschip mogelijk geen aansluiting voor de headset, een dubbele speaker aan de onderkant en een enkele cameralens. Volgens de laatste geruchten zou alleen de iPhone 7 Pro een dual-camerasysteem krijgen, evenals Smart Connector. De fysieke knop aan de voorzijde wordt mogelijk vervangen door een capacitieve knop met haptische feedback, maar er gaan ook geruchten dat Apple hier voorlopig nog van afziet.

Wat betreft de kleuren: de iPhone 7 verschijnt in ieder geval in de kleuren die we allemaal kennen, namelijk zilver, spacegrijs, goud en roségoud. De laatste berichten suggereren dat het vlaggenschip mogelijk ook in het zwart wordt uitgebracht. Over de donkerblauwe, Deep Blue gekleurde kleurvariant hebben al geruime tijd niets meer gehoord.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding