Apple breekt record door verkoop iPhone

iPhone 6 PlusApple heeft het afgelopen kwartaal een recordomzet neergezet. Mede door de introductie van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus wist het Amerikaanse technologieconcern een nettowinst te realiseren van 8,5 miljard dollard in het vierde kwartaal. Dat is ruim meer dan de 7,5 miljard, die het bedrijf een jaar eerder nog in de boeken schreef.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van Apple. Het boekjaar komt in dit geval niet overeen met het kalenderjaar, waardoor het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar gelijk staat aan het derde kwartaal van het kalenderjaar 2014.

iPhones

De grote nettowinst is vooral te danken aan de verkoop van de onlangs gepresenteerde iPhone 6 en 6 Plus. Apple heeft het afgelopen kwartaal maar liefst 32,9 miljoen iPhones verkocht. Dat is 16 procent meer dan in dezelfde periode in 2013. De verdeling van modellen is daarbij door Apple niet bekendgemaakt.

Volgens Apple-CEO Tim Cook is de vraag naar nieuwe iPhones “duizelingwekkend”. De cijfers spreken dan ook voor zich. In elk land waar Apple vorig jaar de iPhone 5S verkocht, was de vraag naar de nieuwe iPhones dit jaar groter. De vraag naar nieuwe toestellen is zelfs zo groot dat Apple zich zorgen maakt of het wel kan voldoen aan de verwachte grote vraag tijdens de komende decemberweken, waarin traditiegetrouw veel iPhones worden gekocht.

Macs en iPads

Ook de Macs werden beter verkocht dan vorig jaar. Het aantal Macs dat dit kwartaal over de toonbank ging kwam met een stijging van 25 procent uit op 5,5 miljoen. Dat is het grootste aantal Macs dat Apple ooit verkocht heeft in één kwartaal.

Het aantal verkochte iPads liep wel terug. Er werden dit kwartaal 13 procent minder iPads verkocht dan vorig jaar, waardoor het totaal aantal neerkomt op 12,3 miljoen.

apple-iphone6-1

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones