21 oktober 2014 door in Apple.

iOS 8Apple heeft voor het eerst het nieuwe besturingssysteem iOS 8 geüpdatet, naar iOS 8.1. De update word wereldwijd nagenoeg tegelijkertijd uitgerold en is ook in Nederland al te downloaden. Belangrijkste vernieuwing is Apple Pay, dat vanaf deze versie van het besturingssysteem van Apple het levenslicht zal zien.

Verder bevat de update vooral veel bugfixes. Zo verliep het maken van wifi-verbindingen niet altijd vlekkeloos en er waren ook problemen geconstateerd met handsfree Bluetooth-apparaten. Bij andere toestellen zorgde een bug ervoor dat het scherm niet langer automatisch kon draaien. Deze problemen zijn nu opgelost.

OS X Yosemite

Apple brengt met de update een verbeterde samenwerking tussen het mobiele besturingssysteem en OS X Yosemite, dat vorige week gelanceerd werd. Hiermee wordt het mogelijk om sms’jes via een Mac of iPad te versturen. Het apparaat moet daarbij wel verbonden zijn met een iPhone die op iOS 8.1 draait. Bovendien is het mogelijk om met OS X Yosemite je iPhone op afstand als wifi-hotspot in te stellen.

De zogenaamde Camera Roll-weergave van foto’s maakt daarnaast ook zijn rentree in iOS 8.1

Apple Pay

De grootste vernieuwing is echter – zoals eerder gezegd – de introductie van Apple Pay. Het mobiele betaalsysteem van Apple maakt het mogelijk om met de Touch ID-scanner betalingen uit te voeren. Door middel van NFC-technologie en een chip kan er in ruim 220.000 Amerikaanse winkels betaald worden. Verwacht wordt dat deze technologie Apple geen windeieren zal gaan leggen, omdat het bedrijf een fractie van elk transactiebedrag ontvangt. Apple Pay is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar zal waarschijnlijk aan het einde van het jaar ook in Nederland worden uitgerold.

De update is over-the-air te downloaden, of via iTunes. Voor een directe installatie moet er naar de instellingen op de iPhone worden gegaan, en daarna bij ‘Algemeen’ het keuzemenu ‘Software-update’ selecteren. De update is vanaf nu in Nederland beschikbaar.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones