30 oktober 2014 door in Apple.

Tim Cook “I am proud to be gay.” Deze woorden komen uit de mond van Tim Cook, de CEO van Apple. Voor sommigen geheel onverwachts, voor anderen eindelijk een bevestiging. Deze week vertelt Cook zijn persoonlijke verhaal in Bloomberg Businessweek.

Een geschenk

In het artikel vertelt Tim Cook dat hij met zijn coming out een bijdrage hoopt te leveren aan mensen die worstelen met hun identiteit of worden gediscrimineerd op basis van hun geaardheid.

Als homo-zijnde ervaart hij hoe het is om tot een minderheid te behoren. Daardoor kan hij zich ook beter inleven in de moeilijkheden waar zo’n minderheid mee te maken krijgt.

Behalve trots geeft Cook aan heel dankbaar te zijn. Hij zegt dat hij het homo-zijn als een van de grootste geschenken ziet die God hem gegeven heeft.

Geen verrassing

Voor een aantal van zijn collega’s bij Apple was de coming out geen verrassing. Hij zegt het geluk gehad te hebben om bij een bedrijf te werken dat van creativiteit en innovatie houdt, wat alleen een succes kan worden als je de verschillen tussen mensen omarmt. “Not everyone is so lucky”, aldus de CEO.

Tim Cook blijft waarde hechten aan zijn privacy, de keuze om uit zo publiekelijk uit te kast te komen was dan ook niet makkelijk.

Apple Pride

Eerder dit jaar liep Tim Cook nog met 5000 Apple-medewerkers mee in de Pride-optocht van San Francisco. Toen werd ook al gesuggereerd dat hij homo zou zijn.

Pride San Francisco

 

 

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones