3 november 2014 door in Apple.

iPhone 6 PlusOfficiële verklaringen zijn er niet, maar het lijkt erop dat Apple stilletjes de #bendgate heeft verholpen. Volgens een user report op Reddit is de behuizing van de iPhone 6 Plus aangepast. Een iPhone-gebruiker legde zijn nieuwe iPhone 6 (128 GB) naast de 6 Plus (16 GB) van zijn vrouw, gekocht in september. Hij claimt een verschil ontdekt te hebben.

Op onderzoek uit

Toen doctorkuddles de telefoons naast elkaar legde, merkte hij dat de oudste telefoon zachter en gladder aanvoelde. Daarna tikte hij erop en merkte hij een verschil in geluid. “There is a night and day difference in sound”, zegt hij daarover.

Hij trok zijn imaginaire onderzoeksjas aan en ging op verder onderzoek uit. Hij hield een stethoscoop tegen de razend populaire Apple-toestellen om de tikreacties te vergelijken.

Klein rood object

En hij ging verder. Hij haalde zijn microscoop uit de kast en bestudeerde de spleetjes bij de volumeknopjes. Hij merkte dat in de nieuwste iPhone achter de onderste volumeknop een klein rood object was geplaatst. De oudste telefoon had dat niet.

En om zijn onderzoek af te sluiten haalde hij de weegschaal erbij. Zijn conclusie: zijn nieuwe iPhone 6 is 21 gram zwaarder. Het enige verschil zou het geheugen moeten zijn, hij heeft 128 GB en zijn vrouw heeft er 16. ” I just don’t see the memory being that much heavier”, zegt hij.

‘Niks veranderd’

Het zou dus zomaar kunnen dat Apple de #bendgate heeft verholpen. Maar niet iedereen gelooft dat. Zo schrijft 9to5mac.com dat er helemaal niks is veranderd en dat het verschil in gewicht normaal is, gebaseerd op Apple’s eigen woorden: “Size and weight vary by configuration and manufacturing process”.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones