Apple introduceert de langverwachte iOS 9.3 update

Apple introduceert de langverwachte iOS 9.3 update

Samen met de nieuwe iPhone SE kwam gisteravond de langverwachte update naar iOS 9.3.

iOS 9.3 is een update voor de iPad, iPhone en iPod touch. De update bevat een waslijst aan verbeteringen van veel verschillende functies. Hieronder enkele opvallende verbeteringen uitgelicht waaronder CarPlay, Gezondheid, News en Notities.

Night Shift

De meest spraakmakende vernieuwing van iOS 9.3 is natuurlijk Night Shift. Schakel je die in, dan zal jouw iPhone op basis van de tijd en geografische locatie bepalen wanneer de zon ondergaat waar jij bent. Na zonsondergang zal de weergave van je scherm automatisch weergegeven worden in warmere kleuren. Volgens Apple kunnen die warmere kleuren bijdragen tot een betere nachtrust. Het blijkt namelijk dat felle kleuren van smartphones leiden tot een verminderde nachtrust.

iOS 9.3 Night Shift

iOS 9.3 verbeteringen in Notities

Notities zijn zeer populair onder iPhone gebruikers en met deze update kun je jouw notities beveiligen met een wachtwoord en via Touch ID. Je kunt nu ook je notities sorteren op alfabetische volgorde, aanmaak of zelfs bewerkingsdatum. iOS zet een nieuwe checklist-knop onder elke notitie. Zo kun je razendsnel en eenvoudig een lijstje maken.

News verbeteringen

Binnen ‘News’ is er ruimte voor een nieuw gedeelte, ‘Top Stories’ in ‘For You’. In ‘Editor’s Picks’ lees je altijd het laatste nieuws uitgekozen door de Apple redactie. Binnen ‘For You’ veeg je nu eenvoudig naar links om het artikel te delen of naar rechts voor meer opties.

Veranderingen in Gezondheid

In de app Gezondheid worden nu gerelateerde apps voor work-outs, slaap en gewicht weergegeven. Ook gegevens uit activiteiten op de Apple Watch kunt je eenvoudig weergeven in ‘Gezondheid’. Vanuit het basisscherm krijg je nu snel toegang tot het dashboard en ook je medische ID dankzij 3D Touch.

CarPlay verbeteringen

Je krijgt een nieuw scherm ‘Dichtbij’ in de functie Kaarten. Zo vind je snel en parkeerplaats, restaurant, tankstations, koffiebars en of andere essentiële bestemmingen. Apple’s personal assistent Siri spreekt in de nieuwe iOS versie beknopter bij het voorlezen of opstellen van een bericht via CarPlay

iOS 9.3 is nu beschikbaar en wil je meer weten over de verbeteringen dan kun je ze allemaal vinden op de site van Apple.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones