Apple iPhone 6s release op 9 oktober

Apple iPhone 6s release op 9 oktober

Apple heeft bekend gemaakt dat het de iPhone 6s en iPhone 6s Plus op 9 oktober in Nederland uit zal brengen. Dat is dus uiteindelijk exact een maand nadat Apple de iPhone 6s aangekondigd had. Apple maakte daarnaast ook bekend dat de nieuwe iPhones weer voor een verkooprecord gezorgd hebben.

iPhone 6s release Nederland

Nederland kan zich op gaan maken voor de iPhone 6s release. Vanaf afgelopen vrijdag is het toestel te koop in de grotere landen als Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Op vrijdag 9 oktober zal de iPhone 6s ook in Nederland te koop zijn. Bij deze aankondiging maakte Apple ook bekend dat het bedrijf het succesvolste weekend ooit achter de rug gehad heeft. Er werden in drie dagen namelijk maar liefst 13 miljoen iPhones verkocht. Dat betekent dus ruim 3000 iPhones per minuut, of 50 iPhones per seconde! Het vorige record van Apple was die van de iPhone 6, toen het 10 miljoen exemplaren wist te verkopen in een enkel weekend.

iPhone 6s / 6s Plus prijzen

Ook heeft Apple de nieuwe iPhone prijzen bekend gemaakt. Zo zullen de instapmodellen van de iPhone 6s en 6s Plus respectievelijk 50 en 60 euro duurder worden, dan de iPhone 6 en iPhone 6 Plus kostten tijdens hun introductie. Voor een upgrade naar meer geheugen betaal je per upgrade 110 euro extra. Het 64 model van de iPhone 6s kost daardoor 859 euro, en het 128 GB model krijgt een prijskaartje van 969 euro. De iPhone 6s Plus breekt hiermee de grens van 1000 euro, het 128 GB model zal namelijk 1069 euro gaan kosten. De toestellen zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs, zilver, goud en roségoud.

Over de iPhone 6s

Apple heeft de nieuwe iPhone op een paar punten aangepakt. Het design niet, dat is precies hetzelfde gebleven. Het enige verschil qua uiterlijk tussen de iPhone 6 en iPhone 6s, is dat de iPhone 6s in de kleur roségoud verkrijgbaar is, en dat er achterop een ‘S’ genoemd staat.

Onder de motorkap is wel wat veranderd. Zo maakt Apple gebruik van de nieuwe A9 processor, die bijna twee keer zo snel is als zijn voorganger, is de camera verbeterd van 8 naar 12 megapixel (achterkant) en van 1,2 naar 5 megapixel (voorkant), én beschikt de iPhone 6s over 3D Touch. 3D Touch zal waarschijnlijk de grootste vernieuwing zijn, waardoor het scherm verschil kan merken tussen een harde en zachte druk op het scherm.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones