Apple iPhone 8: Eerste blik op het werkelijke ontwerp

Apple iPhone 8: Eerste blik op het werkelijke ontwerp

Vol spanning wacht de wereld af wat Apple voor ons in petto heeft met de iPhone 8. Het toestel belooft net als de LG G6 en Samsung Galaxy S8 een mega scherm te hebben zonder al te groot te zijn. Hoewel Apple fans mega trouw zijn, zijn ook zij inmiddels wel een beetje moe van het iPhone ontwerp dat sinds 2014 vrijwel onveranderd is gebleven.

iPhone 8Hoe ziet dat nieuwe ontwerp er dan uit? BGR.com heeft wel een idee. De site kreeg een model van het toestel in handen en biedt ons de eerste blik op het ontwerp van de smartphone. Zoals met alle modellen en lekken heb je natuurlijk wel een klein korreltje met zout nodig. Het ontwerp van de smartphone komt volledig overeen met de laatste geruchten en renders die we de laatste tijd zien. Zie de bovenstaande prachtige render van ontwerper Gerskin. We verwachten ditmaal een verticale opstelling van de dubbele camera.

iPhone 7s nieuws

We verwachten drie nieuwe iPhones in september, de iPhone 7s & iPhone 7s Plus. Beide toestellen krijgen naar verwachting een bescheiden upgrade in hardware en natuurlijk een flinke uitbreiding softwarematig. Bronnen uit de industrie verwachten echter wel een belangrijke verandering in de behuizing ten opzichte van de iPhone 7. Want de nieuwe iPhone S heeft waarschijnlijk een achterkant van sterk glas in plaats van aluminium. De wijziging is nodig om het tweetal draadloos te kunnen opladen. Met de huidige technologie is Aluminium niet in staat om zo efficiënt stroom door te laten.

Fonkel nieuwe iPhone 8 design

Natuurlijk worden de iPhone 7s en iPhone 7s Plus indrukwekkende machines. Maar iedereen kijkt natuurlijk uit naar de iPhone 8! Niet alleen Apple fans, maar de hele wereld is toe aan een fris ontwerp uit Amerika. Het lijkt alsof de fabrikant daadwerkelijk een fris nieuwe iPhone design lanceert in september. Vandaag zien we de compleet vernieuwde iPhone 8. Ga er maar eens goed voor zitten. Want hier zie je misschien wel de eerste beelden van de WERKELIJKE iPhone 8. Ok, ok, het blijft een lek. Je moet het met een korreltje zout nemen. Sterker nog, misschien is het zelfs een model van de nieuwe iPhone 7s Plus.

iPhone 8

Verschillende onafhankelijke rapporten melden dat de iPhone 8 een nieuwe ontwerp heeft. Een gedurfd ontwerp van een roestvrij stalen frame tussen twee 2.5D gebogen glazen panelen die naadloos in elkaar overgaan. Voor het eerst zal Apple gebruik maken van een OLED beeldscherm. Naar verwachting krijgt de iPhone 8 namelijk een AMOLED beeldscherm en heeft het toestel een scherm/body verhouding dat nog indrukwekkender is dan de 83% verhouding van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Je snapt dat de traditionele fysieke home knop van de iPhone daardoor is opgeofferd. Waar de nieuwe TouchID vingerafdrukscanner is geplaatst, daar zijn de rapporten het nog niet over eens. Enkele suggereren direct in scherm van de iPhone 8. Anderen menen dat het Apple net als Samsung niet lukt omdat de techniek hiervoor zeer complex is. In dat geval zal er zeer waarschijnlijk een vingerafdrukscanner op de achterkant van de smartphone verschijnen. Laten we hopen dat het Apple lukt, want er zijn nogal wat mensen die de iPhone 8 niet graag met vingerafdrukscanner op de achterkant zien.

iPhone 8 foto’s

Ok, we houden je niet langer in spanning. Hier zijn de foto’s van de nieuwe iPhone 8. BGR heeft de foto’s verkregen van het iPhone model en zij veronderstellen dat dit het definitieve ontwerp is van het premium vlaggenschip. Het model beschikt niet over een vingerafdrukscanner aan de achterkant Het is echter niet duidelijk of de telefoon wel een TouchID sensor ingebed in het scherm heeft.

De foto’s tonen een iPhone 8 die grotendeels in lijn is met de meeste geruchten. De telefoon beschikt over 2.5D glazen panelen op de voor- en achterkant die bocht iets aan de randen. Ingeklemd daartussen is een gepolijste roestvrijstalen midframe dat ook is afgerond, perfect voortzetting van de helling van de 2.5D glas. Het resultaat is een strakke vormgeving die waarschijnlijk zal voelen naadloos in de hand. Wel valt de mega cameraheuvel op. Terwijl we dit jaar juist een trend zien waarbij de cameraheuvel kleiner wordt. Wie weet is de heuvel nodig voor een nog beter zoom bereik. Mocht je hopen dat Apple de 3,5 mm koptelefoonaansluiting weer terug brengt met de iPhone8? Helaas.

Voor nu blijven we afhankelijk van lekken, geruchten en rapporten van analisten over de looks en prestaties van de aankomende iPhones. Het duurt namelijk nog vier maanden voordat ze door Apple worden gepresenteerd. Als het niet langer is. De meeste mensen praten tegenwoordig over de iPhone 8. Toch lijkt de iPhone X ook een goede naam voor het speciale model te ere van het tien jarig bestaan van de iPhone.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rond de iPhones van Apple.

iPhone 8 iPhone 8 iPhone 8 iPhone 8

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones