‘Apple komt volgend jaar met rode iPhone 7S’

‘Apple komt volgend jaar met rode iPhone 7S’

Apple onthult volgend jaar drie nieuwe vlaggenschepen: twee iPhones die qua vormgeving op de huidige iPhone 7 lijken en één iPhone met een geheel nieuw design en AMOLED-display. De twee aanstaande iPhone-modellen gaan door het leven als de iPhone 7S en iPhone 7S Plus en krijgen wellicht een vuurrode behuizing.

Dat schrijft de Japanse Apple-blog Macotakara. De site heeft in het verleden meer dan eens correcte informatie over nog niet verschenen Apple-producten naar buiten gebracht. Alle reden dus om hetgeen deze blog schrijft serieus te nemen.

Rode iPhone 7S

Wij van Telefoonabonnement.nl schrijven maar al te graag over de nieuwste vlaggenschepen. De iPhone 8 is de afgelopen maanden al meer dan eens voorbijgekomen. Vandaag willen we het hebben over de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Het design van deze nog te verschijnen vlaggenschepen lijkt volgens Macotakara als twee druppels water op de huidige iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dat betekent dat ze geen aansluiting hebben voor je oordopjes, een waterdichte behuizing krijgen en voorzien zijn van een nieuwe Home-button met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Het aanstaande Plus-model krijgt daar bovenop een dual-camerasysteem aan de achterzijde.

 Uiteraard krijgen de interne specificaties een upgrade, maar dat is wellicht een uiterst bescheiden opwaardering. Zo krijgen de geplande vlaggenschepen naar verluidt een A11-chip en ondersteunen ze draadloos opladen doordat Apple glas in de behuizing verwerkt.

De Japanse blog noemt één opvallend element: Apple voegt een nieuwe kleur toe aan haar assortiment. Naast zilver, goud, roségoud, zwart en gitzwart of Jet Black heeft Apple haar aanstaande vlaggenschip in een rood jasje gestoken. Geen grote verrassing: Apple heeft in het verleden immers meer roodgekleurde producten uitgebracht onder de noemer Product (RED). Denk bijvoorbeeld aan een rode Smart Cover en iPod Touch. Een deel van de inkomsten die uit de verkoop van deze producten voortvloeit, komt ten goede aan Aids research.

iPhone 8

Het derde toestel dat Apple naar verluidt volgend jaar op de markt brengt, is de iPhone 8. Om het tienjarige jubileum van de iPhone te vieren, pakt het Amerikaanse technologiebedrijf de lancering en vormgeving van deze smartphone groot is. Zo krijgt de telefoon volgens de geruchten een geheel nieuw design met glazen backpanel. Dit zagen we al eerder bij de iPhone 4 en iPhone 4S, daarna stapte Apple over op een volledig aluminium behuizing.

De glazen behuizing komt met een nieuwe feature: draadloos opladen. De iPhone 8 wordt dan het eerste toestel dat deze techniek ondersteunt. Ook horen we dat het bedrijf de traditionele Retina HD-schermen, wat feitelijk niets meer is dan een chique term voor een LCD-paneel, vervangen door een OLED-display. Mogelijk krijgt het vlaggenschip ook een edge-to-edge display, wat inhoudt dat er nagenoeg geen randen rondom het scherm zijn. Tot slot hebben we de afgelopen maanden verhalen gehoord over een irisscanner, verbeterde telelens met optische beeldstabilisatie, 3D-camera en een Home-knop die in het scherm is geïntegreerd.

Zodra zich meer ontwikkelingen over de iPhone 8 voordoen, lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl. Houd onze site dus goed in de gaten!

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones