Apple kondigt op 12 september drie toestellen aan

Het gaat al weken nergens anders over: de presentatie van de nieuwe iPhone. Afgelopen week werd duidelijk dat Apple op 12 september een evenement houdt in Steve Jobs Theater. Naast een nieuw vlaggenschip kondigt de Amerikaanse producent nog twee andere toestellen aan.

Dat blijkt uit informatie die is onttrokken uit de broncode van iOS 11, het nieuwe besturingssysteem, door diverse ontwikkelaars.

Jaarlijks is de presentatie van een nieuwe iPhone een spektakel van jewelste. Wereldwijd komen Apple enthousiastelingen bij elkaar om de presentatie te volgen en websites, waaronder die van ons, schrijven al wekenlang vrijwel dagelijks over het nieuwe toestel. Lange tijd was het echter onduidelijk over welke functies het nieuwe toestel zou huisvesten en met welke specificaties hij geleverd gaat worden. De afgelopen weken is hier steeds meer duidelijkheid in gekomen. Wat echter langere tijd nog steeds onduidelijk was, was de naam van het toestel. Uit nieuwe informatie blijkt dat Apple op 12 september maar liefst drie nieuwe telefoons gaat aankondigen: de Apple iPhone X, Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus.

Hoe zit het nou?

Huh?! Het nieuwe vlaggenschip heet toch de Apple iPhone 8? Wat is de iPhone X dan weer? Ja, het is een beetje onduidelijk op het eerste gezicht. Het zit echter zo. Het nieuwe vlaggenschip van Apple gaat door onder de naam iPhone X. Hierbij refereert de letter ‘X’ naar het Romeinse cijfer 10. Dit omwille van het tienjarig bestaan van de merknaam in 2017. Inderdaad, al in 2007 kondigde Steve Jobs destijds de eerste iPhone aan. In tegenstelling tot wat we dachten blijkt de iPhone 8 geen nieuwe telefoon te zijn, maar een uitbreiding. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn namelijk de uitgebreidere versies van de huidige iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dit kennen we al langer van Apple. Het bedrijf introduceert een jaar na de lancering van een telefoon altijd een nieuwere variant van dit model. Een voorbeeld hiervan is de iPhone 6S.

Over de iPhone X

Langzaamaan wordt er steeds meer duidelijk omtrent de Apple iPhone X. Zo blijkt vandaag dat het toestel beschikt over een nieuwe functie, Face ID geheten. Deze functie scant het profiel van je gezicht en maakt hier een 3D map van. Zodoende kun je met jouw gezicht het toestel ontgrendelen simpelweg door even in je voorste camera te kijken. De nieuwe functie kan op ieder vlak ingezet worden waarvoor men nu Touch ID gebruikt, de vingerafdrukscanner. Dit nieuws, en het nieuws over de drie nieuwe telefoons, is afkomstig uit de broncode van iOS 11. Dit is het nieuwe besturingssysteem waarop onder meer iPhones en iPads gaan draaien. Enthousiaste ontwikkelaars hebben hierbij hun bevindingen op diverse fora vermeldt.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones