Apple leverancier Foxconn overweegt mega investering USA

Apple leverancier Foxconn overweegt mega investering USA

Hoofd Foxconn bevestigt gisteren dat hij een investering in Amerika van 7 miljard dollar overweegt. Het bedrijf wil gezamenlijk met het Japanse SoftBank platte panelen maken voor Apple en Sony in de Verenigde Staten.

Voordat de gloed nieuwe Amerikaanse president Donald Trump gekozen werd, kondigde Trump al een mega deal met SoftBank aan. Volgens eigen zeggen zou hij een deal hebben gesloten met de Japanse grootmacht voor 50 miljard dollar (omgerekend 46,5 miljard euro). Een deal die voor 50.000 zal banen zorgen. TheShanghaiDaily meldt vandaag dat Foxconn bevestigd dat de onderneming voorbereidende gesprekken voert met Amerikaanse functionarissen. Afhankelijk van die gesprekken volgen de mogelijke investering.

Foxconn naar Amerika

Foxconn, een belangrijks leverancier van Apple, is in gesprek voor een forse investering in Amerika. Sinds de presidentschap van Trump staat Apple onder druk. Het bedrijf zal op de één of andere manier meer onderdelen uit Amerika moeten halen volgens de kers verse president. Als gevolg daarvan zien we nu leveranciers in gesprek om mega investeringen in Amerika te mogen doen.

Terry Gou, hoofd van Foxconn, vertelt het volgende aan de krant: “Ik heb met mijn grote klanten de overgang naar Amerika besproken en ze zijn ook bereid zijn te investeren, waaronder Apple. Pennsylvania is actief en ik dring er bij andere staten op aan om snel te handelen, anders zal ik het contract met Pennsylvania ondertekenen.” Gou voegt hier aan toe dat zijn investering 30.000 tot 50.000 banen kan creëren.

Foxconn wacht echter nog tot eventuele wijzigingen in het fiscale beleid van de nieuwe Amerikaanse regering. Het bedrijf zal ook eventuele stimuleringsmaatregelen van Amerikaanse overheden afwegen. Stimuleringsmaatregelen zoals goedkope grond en elektriciteit.

Foxconn, ook wel Hon Hai, is de grootste contract elektronica maker van de wereld. Het bedrijf is vooral bekend als leverancier van internationale merken zoals Apple en Sony. Bij het gigantische bedrijf zijn circa één miljoen werknemers in Chinese fabrieken werkzaam. Daarnaast heeft het tech bedrijf vestigingen in meer dan 10 landen, waaronder Amerika. Vorig jaar nam het de Japanse elektronica fabrikant Sharp over, na het verkrijgen van een belang van 66% voor 3,7 miljard dollar.

Trump haalt smartphone industrie naar the USA

Vorige maand sprak Trump ook al met SoftBank chief executive, Masayoshi Son. Son toonde een document dat aangeeft dat Softbank en Foxconn zich verplichten om 50 miljard dollar + 7 miljard dollar (46,5 miljard euro + 6,5 miljard euro) te investeren in Amerika. De investeringen moeten ruim 50 duizend nieuwe banen genereren en ook nog eens 50 duizend nieuwe banen in de aan komende vier jaar.

Vanaf het begin was Donald Trump al zeer stellig. Hij zou er voor zorgen dat giganten zoals Apple meer banen zouden creëren in Amerika. Het lijkt erop dat hij woord bij daad zal voegen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones