15 april 2014 door in Apple.

AppleDe nieuwe generatie iPhones zou aanzienlijk duurder worden dan de iPhone 5S. Dat voorspellen analisten op basis van bronnen binnen telecomproviders. De iPhone 6 zou zo’n 100 dollar meer moeten gaan kosten dan zijn voorganger.

Apple zou op dit moment in gesprek zijn met telecomproviders om de prijs van hun nieuwe iPhone te kunnen verhogen. De kans dat ze dat lukt is groot, omdat de iPhone 6 op een gunstig moment gelanceerd zal worden. Verwacht wordt dat de nieuwe telefoon van Apple in de herfst in de winkel zal liggen. Belangrijke concurrenten als Samsung (Galaxy S5) en HTC (One M8) hebben hun telefoons deze maand al gepresenteerd.

Volgens marktanalist Peter Misek zullen de meeste telecombedrijven akkoord gaan met de prijsverhoging. De meeste smartphones worden wel goedkoper, maar de iPhone is zo’n bijzondere telefoon dat de bedrijven bereid zijn daar uitzonderingen voor te maken. Telecomproviders zullen ook klanten verliezen als ze een topstuk als de iPhone 6 niet aanbieden in combinatie met hun abonnementen.

Geruchten

De prijsverhoging van de iPhone is niet het enige gerucht dat de laatste tijd de ronde doet. Zo zou de iPhone onder andere een groter scherm hebben dan zijn voorgangers. Toch zou de mobiel vanwege zijn dunne schermrand niet veel groter zijn dan de iPhone 5. Er zijn ook geruchten zijn dat er nog een kleinere versie van de iPhone 6 op de markt komt. Zo zou er een toestel met een scherm van 4,7 inch en van 5,5 inch worden aangeboden. Ook krijgen de displays een grotere resolutie.

De iPhone zou aan het eind van dit jaar op de markt moeten komen. Door betrokkenen wordt de datum van 6 september genoemd als releasedatum.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones