12 februari 2015 door in Apple.

Kleine beleidswijziging bij Apple: het bedrijf zou willen voorkomen dat fabrikanten van accessoires  telefoon- of tablethoesjes uitbrengen voordat de iOS-producten zelf zijn uitgebracht. Dat gebeurt nu wel, omdat fabrikanten zich bij het ontwerp laten leiden door geruchten. Dat meldt 9to5mac op basis van vier anonieme bronnen.

Afspraken met fabrikanten

Apple zou in de herfst van 2014 (vlak voor de lancering van de iPhone 6 en 6 Plus) al afspraken gemaakt hebben met fabrikanten, waarbij de hoesjesmakers geen gebruik meer mochten maken van informatie – inclusief geruchten – die bekend zijn vóór de betreffende iPhone of iPad wordt uitgebracht.

Doen ze dit wel, dan treedt Apple hard op. De overtreder loopt namelijk het risico uitgesloten te worden als hardwarepartner van Apple. Ook weigert Apple dan om nog langer het accessoire van deze fabrikant aan te bieden in Apple Stores.

Geruchten indammen

Apple hekelt de geruchten die altijd vooraf gaan aan de release van een nieuw iOS-apparaat. Het liefst houdt Apple de verwachte toestellen volledig geheim om het publiek vervolgens voor een verrassing te stellen.

Door fabrikanten dit soort beperkingen op te leggen, hoopt Apple dat er minder geruchten zullen ontstaan in aanloop naar nieuwe Apple-producten. Het is niet duidelijk om welke fabrikanten het gaat en wat voor maatregelen Apple nog meer wil nemen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones