Apple versnelt de overstap naar OLED technologie

Apple versnelt de overstap naar OLED technologie

Apple introduceert naar alle waarschijnlijkheid een OLED iPhone in 2017. Volgens een rapport, van de Chinese nieuwsorganisatie Nikkei, is Apple dicht bij een introductie van de eerste iPhone met een OLED-scherm in 2017. Oorspronkelijk wilde Apple de iPhone pas rond 2018 of 2019 met OLED schermen gaan leveren.

Apple OLED beeldscherm

Gister beweerde Nikkei dat Apple voor loopt op schema en het van plan is om zijn nieuwe vlaggenschip met een OLED scherm te introduceren in 2017. Naar verluid bereikte Apple met Samsung en LG in december vorig jaar nog een overeenkomst voor de levering van de beeldschermen. De Koreaanse bedrijven zouden zien of het mogelijk was om de productie van OLED-display te verhogen en zo het productieniveau te verhogen. Men verwachtte toen dat een OLED-iPhone rond 2018 of 2019 geïntroduceerd kon worden. Een deal waar volgens de geruchten tot wel 12 miljard dollar mee gemoeid was.

Geruchten iPhone 7 Edge

Geruchten vermelden eerder al dat Apple de lancering van een nieuwe iPhone zou koppelen aan een OLED-scherm met vernieuwde gebogen randen (Edge). Het nieuwe rapport van Nikkei suggereert dat het bedrijf de beeldschermen eerder verandert dan gedacht en daardoor de nieuwe gebogen randen niet zal gebruiken. Apple vernieuwt over het algemeen het ontwerp van zijn apparaten om de twee jaar. Dat zou betekenen dat wanneer de iPhone 7 dit jaar wordt uitgebracht de 7s een grotendeels vergelijkbaar design zal krijgen.

Waarom versnelt OLED?

Een van de redenen voor de versnelde intree van een OLED iPhone is omdat Apple de verkoopcijfers zag stijgen met slechts 0,4% ten opzichte van het voorgaande jaar, de laagste groei sinds 2007. Het beperkt stijgen dwingt Apple om te zoeken naar manieren om mensen te stimuleren vaker te upgraden en niet meer om te schakelen naar een concurrerende smartphone. De voordelen van OLED displays gaan daarbij helpen, de schermen zijn vaak dunner dan LCD technologie en zorgen voor dieper zwart.

Wanneer de Apple ons gaat verleiden met prachtige nieuwe OLED iPhone blijft nog een raadsel. Eerst verwachten wij nog de iPhone 5se en je kunt nu in ieder geval nog genieten van de iPhone 6S.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones