Apple verstuurt uitnodiging voor onthulling iPhone 7

Apple verstuurt uitnodiging voor onthulling iPhone 7

Nu kunnen we het eindelijk met zekerheid zeggen: op woensdag 7 september onthult Apple de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Het Amerikaanse technologiebedrijf heeft maandagavond Nederlandse tijd uitnodigingen aan de pers verstuurd voor het evenement.

Apple onthult volgende week nieuwe iPhone 7

De uitnodiging zegt alleen “See you on the 7th. Please join is for an invitation-only event”. Als je goed kijkt zie je op de invite het logo van Apple staan in een bokeh-effect. Dat is een stilistisch effect dat fotograferen soms toepassen op hun foto’s waarbij weinig scherptediepte wordt gebruikt. Simpel gezegd, waarbij vormen vaag worden weergegeven. Tegelijkertijd lopen kleuren en vormen in een bokeh-foto naadloos in elkaar over.

De onthulling vindt plaats in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco. De aftrap is om 10 AM Pacific Standard TIME (PST), oftewel om 19:00 Nederlandse tijd. Waarschijnlijk is het evenement live te volgen, maar daarover heeft Apple nog geen mededelingen gedaan.

Achteraf gezien blijkt dat beroepstwitteraar Evan Blass het bij het goede eind had. Aanvankelijk riep hij dat de iPhone 7 ‘in de week van 12 september’ onthuld zou worden. Later stelde hij dit bij door te stellen dat de pre-orderdatum op vrijdag 9 september valt. “Van daaruit kunnen jullie extrapoleren wat de lanceerdatum is”, aldus Blass in een tweet half augustus.

Mogelijk staan er nog meer nieuwe producten op het programma. Zo wordt er op internet geroepen dat Apple naast twee de twee iPhones het podium mogelijk gebruikt om de Apple Watch 2, iPad Mini 5 –ook wel iPad Mini Pro genoemd– en iPad Air 3 aan te kondigen.

iPhone 7 invite

Specificaties iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Het geruchtencircuit omtrent de iPhone 7 draait al maanden op volle toeren. Vrijwel dagelijks zien we nieuwe foto’s en specificaties van het vlaggenschip voorbijkomen. Maar wat kunnen we volgende week nou verwachten?

Volgens de laatste geruchten behoudt de iPhone 7 zijn oude, vertrouwde 4.7 inch display. De resolutie van 1334 bij 750 pixels blijft hetzelfde. Eerder hoorden we dat Apple de schermresolutie zou opkrikken tot 1920 bij 1080 pixels, oftewel Full HD. Deze FHD-resolutie vinden we momenteel alleen bij de Plus-modellen. Ook het scherm van de iPhone 7 Plus biedt weinig nieuws: deze is net als de huidige Plus-uitvoeringen 5.5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Onder de motorkap heeft Apple hoogstwaarschijnlijk een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 2GB RAM, 32GB intern geheugen en een 1960 mAh batterij geplaatst. De accu van de iPhone 7 Plus is met een vermogen van 2910 mAh een stuk krachtiger. Het werkgeheugen van het Plus-model zou 3GB bedragen. Verder hebben beide toestellen een waterdichte behuizing, zijn ze slechts 7,1 en 7,3 millimeter dik en draaien ze op iOS 10.

Ook over de camera gaan nieuwe geruchten de ronde. Volgens de laatste geruchten heeft de iPhone 7 een 1/2.6″ grote sensor van 12 megapixel met een pixelgrootte van 1,3μm. De iPhone 7 Plus zou daarnaast een tweede cameralens hebben met een 1/3″ sensor met 12 megapixels. Het diafragma zou op f/1.9 zitten.

De iPhone 7 zou qua vormgeving veel op de iPhone 6S lijken, zij het met een paar kleine aanpassingen. Volgens de laatste berichten laat Apple de koptelefoonaansluiting weg en krijgt het toestel een dubbele speaker. Ook zou hij met een dubbele camera en capacitieve of aanraakgevoelige Home-knop worden uitgerust. Tot slot verschijnt de iPhone 7 in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Sommigen beweren dat het vlaggenschip ook in het zwart of Space Black wordt uitgebracht.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones