1 oktober 2014 door in Apple.

AppleHet lijkt erop dat Apple grote plannen heeft met de schermen van haar toekomstige apparaten. De grote telecomfabrikant heeft in Europa een aanvraag gedaan voor het patent op verstevigd saffierglas voor grote schermen. Denk daarbij aan iPhones en iPads. Dat meldt Patently Apple.

Saffierglas

Saffierglas is steviger glas en wat buigzamer. Ook is het veel minder gevoelig voor krassen. Apple wil daar nog een schepje bovenop doen, omdat het saffieren glas niet op haar gebruikelijke manier verstevigd kan worden.

In de patentaanvraag beschrijft Apple een nieuwe methode waarbij een coating wordt toegevoegd die schokabsorberend is. Uit testen blijkt dat het scherm daarmee minder snel buigt of breekt in vergelijking met saffierglas zonder deze coating.

Apple Watch

Ook de Apple Watch is voorzien van verstevigd saffierglas, genaamd Ion-X glass. Echter niet volgens de methode als hierboven, aangezien er expliciet grote schermen worden genoemd in de patentaanvraag. De Apple Watch komt volgend jaar op de markt.

Eerder gingen al geruchten dat Apple het sterkere glas al zou gebruiken voor de iPhone 6, dat blijkt dus niet het geval. Dit heeft met de massaproductie te maken.

Gekocht

Duidelijk is dat Apple het patent heeft gekocht. De Europese patentaanvraag staat namelijk op naam van twee Duitsers, Rudolf Beckmann en Sabine Nölker. Zij werken beiden niet bij Apple.

Hoe lang de patentaanvraag liep, is niet bekend. Waarschijnlijk was dit vorig jaar maart. Ook in de Verenigde Staten doet Apple patentaanvragen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones