Asus bezig met Android 8 Oreo voor Zenfone 3 collectie

Asus bezig met Android 8 Oreo voor Zenfone 3 collectie

Het lijkt erop dat de Android 8 Oreo voor de Asus Zenfone 3 collectie niet lang meer op zich laat wachten. Uit gelekte screenshots blijkt namelijk dat het bedrijf momenteel een eerste versie van de nieuwe Android-versie aan het uitproberen is.

Dat meldt asus-zenfone.com.

Vrijwel alle telefoonfabrikanten zijn momenteel bezig met het klaarmaken van hun toestellen voor de Android 8 Oreo update, waaronder Asus. In een eerder stadium liet het bedrijf al los zowel de Zenfone 3 als Zenfone 4 collectie te voorzien van de nieuwe versie van het besturingssysteem. Een verschijningsdatum of overige specificaties liet men echter in het midden. Vandaag duikt er echter een leak op waaruit blijkt dat men momenteel Android 8 Oreo test op de Zenfone 3 collectie. Hierbij zijn diverse veranderingen waar te nemen. Onder meer de ZenUI-skin oogt anders, al zijn de verschillen miniem. Voor de meeste Asus gebruikers is dit echter geen tegenvaller, aangezien de ZenUI op zichzelf al heel ‘clean’ is en weinig bloatware bevat.

Het lijkt erop dat Asus momenteel een bètaversie van Android 8 Oreo op haar toestellen test. Het is hierbij de verwachting dat de Zenfone 4 collectie eerder wordt voorzien van de definitieve update, dan de Zenfone 3 collectie. Vlaggenschepen hebben immers een prominentere positie als het gaat om update-gedrag. Zoals gezegd is een definitieve verschijningsdatum nog niet gegeven.

Over Android 8 Oreo

Android 8 Oreo biedt diverse functionaliteiten toe aan jouw telefoon. Een van de meest in het oog springende functies is de picture-in-picture modus, of beeld-in-beeld modus. Hierdoor is het mogelijk om gelijktijdig bijvoorbeeld een Netflix-film te kijken én te surfen in de browser. Hierbij zweeft de video als het ware boven de primaire app die je momenteel gebruikt, in dit geval de browser. Ook voegt Android 8 Oreo de autofill-modus en notificatiekanelen functie toe. Autofill is er om jou het leven gemakkelijker te maken door middel van tijdsbesparing. De functie onthoudt immers jouw gebruikersnamen en wachtwoorden en vult deze automatisch in wanneer je apps opent. De functie is te vergelijken met Smart Locks van Google.

Meer grip op notificaties

Notificatiekanalen zorgen ervoor dat je meer controle krijgt over je meldingen. Je kunt per kanaal instellen welke notificaties je wel, en welke je niet wilt ontvangen. Handig voor een nieuwsapp. Zo kun je bijvoorbeeld instellen wel sportnieuws notificaties te willen ontvangen, maar geen showbizz perikelen. Ook krijg je door middel van notificatiebadges in Android 8 te weten hoeveel gemiste meldingen je per app op je thuisscherm hebt. Android 8 Oreo draait momenteel onder meer op de Google Pixel 2 (XL) en Nokia 8.

 

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones