Asus Zenfone 3 en 4 ontvangen Android O update

Asus Zenfone 3 en 4 ontvangen Android O update

Asus heeft in een verklaring laten weten hun Zenfone 3 en 4 toestellen te voorzien van Android O update die naar verluidt later dit jaar uitkomt. Over de details is hierbij niets bekend.

De Asus Zenfone 3 is de collectie die het bedrijf vorig jaar op de markt bracht. Hierbij brengt Asus altijd diverse telefoons uit in één collectie, ieder gericht op een andere telefoon. De Zenfone 4 collectie is gisteren gepresenteerd en bestaat uit zes toestellen. Tijdens de presentatie van de telefoons gister liet Asus ook weten zowel de Zenfone 3 serie als Zenfone 4 serie in de toekomst te voorzien van de Android O update. Naar verluidt komt deze update later dit jaar op de markt. Helaas hebben we niet enkel goed nieuws te melden. Asus neemt namelijk wel ruimschoots de tijd om de update voor diens toestellen klaar te maken. Een vertegenwoordiger van het bedrijf laat desgevraagd namelijk weten dat de Android O update vanaf de tweede helft van 2018 voor de toestellen begint uit te rollen.

ZenUI 4.0 op komst

Tijdens hetzelfde persevenement liet Asus ook weten wat de plannen zijn voor hun eigen Android-skin: ZenUI. Later dit jaar staat de nieuwe ZenUI 4.0 versie op de planning en tijdens de presentatie gaf men alvast een voorproefje van wat men kon verwachten. Asus zelf vat de update samen als meer intitutief, moderner en een prachtige interface. Het lijkt erop dat de iconen vooral meer ‘flat’ zijn vormgegeven. Hierbij straalt het scherm meer rust uit en oogt het inderdaad moderner.  Daarnaast wordt de software een stuk sneller, zo belooft Asus. Onder meer Facebook gaat maar liefst 61 procent sneller laden en ook de vingerafdrukscanner gaat een heel stuk sneller reageren. Wanneer ZenUI 4.0 uitkomt is nog niet bekend.

Over de Asus Zenfone 3

De Asus Zenfone 3 5.2 zag in 2016 het levenslicht en beschikt over een 5.2 inch Full-HD scherm. Onder de motorkap wordt het toestel aangedreven door een Snapdragon 625 processor van Qualcomm. Deze processor wordt bijgestaan door 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslag. De grafische kaart is een Adreno 506. De camera aan de achterkant beschikt over een resolutie van 16 megapixels en aan de voorkant heb je de beschikking over een 8 megapixel variant. Tevens tref je aan de achterzijde een vingerafdrukscanner. De accu heeft een capaciteit van 2600 mAh. De Asus Zenfone 3 is in verschillende varianten beschikbaar en is een betrouwbare keuze in het middenklasse segment.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones