Asus Zenfone 3 Max ontvangt ZenUI 4.0 update

Asus Zenfone 3 Max ontvangt ZenUI 4.0 update

Ben jij de bezitter van een Asus Zenfone 3 Max. Dan kun jij de komende dagen een update voor je toestel verwachten waardoor ZenUI 4.0 wordt geïnstalleerd. De update rolt gefaseerd uit en daardoor kan het enkele dagen voor je hem binnen hebt.

De Asus Zenfone 3 Max staat op het punt om een update te ontvangen welke ZenUI 4.0 met zich meebrengt, een nieuwe versie van het besturingssysteem. Verder veranderd er niks. Dat wil zeggen dat Android 8 Oreo geen onderdeel van de update is. In een eerder stadium kondigde producent Asus al wel aan zowel de gehele Zenfone 3-collectie als Zenfone 4-serie van de update te voorzien. Wanneer, dat is echter de vraag. Eerdere berichten wijzen er echter op dat de Zenfone 4 collectie nog deze maand voorzien wordt van de update. De Zenfone 3-collectie is niet meer de nieuwste en moet derhalve waarschijnlijk langer wachten.

ZenUI 4.0 introduceert naast nieuwe visualisaties en thema’s ook de handige toevoeging TwinApps. Hierdoor kun je bij bepaalde applicaties twee accounts gebruiken, bijvoorbeeld bij WhatsApp. Zodoende kun je snel schakelen tussen accounts. Dankzij toevoeging van deze functie speelt Asus in op een nieuwe trend. Steeds vaker zien we namelijk dat telefoons overweg kunnen met twee simkaarten. Handig voor op vakantie of wanneer je met twee telefoons rondloopt.

Android 8 Oreo: dit is er veranderd

Android 8 Oreo voegt diverse nieuwe functionaliteiten toe ten opzichte van Android 7 Nougat. Een eerste toevoeging is de introductie van picture-in-picture, oftewel beeld in beeld modus. Zodoende kun je twee vensters tegelijkertijd gebruiken, waarbij de ene als het ware boven de andere zweeft in een kader. Zodoende kun je bijvoorbeeld een video-oproep met iemand onderhouden terwijl je ondertussen door de agenda-app scrollt. Ook is het mogelijk bijvoorbeeld een Netflix-video te kijken terwijl je ondertussen door sociale media scrollt.

Notificatiekanalen

Een andere toevoeging is de introductie van notificatiekanalen. Hiermee kun je per kanaal aangeven of je wel of geen notificaties wilt ontvangen. Handig bij bijvoorbeeld nieuwsapps. In de instellingen kun je immers aangeven wél sportnieuws notificaties te willen ontvangen, maar geen showbizz perikelen. Android 8 Oreo brengt nog een andere verandering met betrekking tot notificaties met zich mee, namelijk notification badges. Zodoende kun je bij apps op je thuisscherm inzien hoeveel gemiste meldingen je hebt. Deze functie is al vele jaren aanwezig in iOS, het besturingssysteem van de iPad en iPhone en zeker een handige toevoeging.

Uiteraard introduceert Android 8 Oreo ook enkele nieuwe visuele aspecten, waaronder nieuwe iconen en laadschermen. Daarbovenop komt nog de verbeterde Autofill-modus. Hierdoor onthoudt je toestel gebruikersnamen en wachtwoorden en vult deze automatisch in bij onbekende apps. Handig, want zo bespaar jij weer tijd. Als kers op de taart is ook de techniek van het besturingssysteem intern verbeterd waardoor je telefoon sneller reageert en vloeiender aanvoelt.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones