Asus Zenfone 4 met Snapdragon 660/630 gespot Geekbench

Asus Zenfone 4 met Snapdragon 660/630 gespot Geekbench

Vandaag zien we de eerste tekenen van een nieuwe Asus Zenfone 4 voor het hogere midden segment. De smartphone verschijnt vandaag met een nette score op Geekbench voorzien van de gloed nieuwe SDM660 processor en 4 GB aan werkgeheugen.

Asus Zenfone 4 GeekbenchGisteren werd de Asus Zenfone 4 Max al gelanceerd in Rusland. De grote smartphone met 5,5 inch beeldscherm draait op een Snapdragon 400 serie met 4 GB aan werkgeheugen. We zien vandaag dat er nog een Zenfone 4 op het punt van lanceren staat. Het toestel beschikt over de nieuwste processor van Qualcomm voor het hogere midden segment, de Snapdragon 660. De snelle processor zagen we eerder in de Chinese Oppo R11 en enkele andere toestellen die nog niet gelanceerd zijn.

Nieuwe Asus Zenfone 4 met Snapdragon 660

Volgens enkele goed ingelichte bronnen in een speciaal forum voor het Taiwanese merk staan er zeker vijf Asus Zenfone 4 toestellen gepland voor 2017. De eerste is gisteren al gelanceerd, de Asus Zenfone 4 Max. Het volgende model wordt zeer waarschijnlijk de opvolger van de Asus Zenfone 3, Asus Zenfone 4 alias ASUS_Z01KD. Vandaag zien we dit modelnummer namelijk terug op Geekbench met een magere score van 855 bij single core en 4127 voor multi core. De telefoon wordt aangedreven door de nieuwste Qualcomm processor.

De basis specificaties voor de Asus Zenfone 4 zijn per vandaag bevestigd. Het toestel verschijnt een dezer weken met een Snapdragon 660 als krachtbron gecombineerd met 4 GB aan werkgeheugen. Daarnaast wordt de smartphone bestuurd door Android 7.1.1 Nougat, de laatste versie van Nougat.

[Edit] Naderhand attendeerde een bekende lekker/twitteraar @krispitech ons er op dat de SDM660 code wel eens verkeerd zou kunnen zijn. Kijkend naar de Geekbench score van bijvoorbeeld de Sharp FS8010 en zijn kloksnelheid (2,2 GHz ipv  1,843 GHz) lijkt het erop dat deze Asus een Snapdragon 630 processor van Qualcomm heeft. Gek genoeg blijken er ook twee modellen te verschijnen. Een met de SDM660 en een SDM630 model. Dat zou misschien de mixup kunnen verklaren.

Zenfone 4 serie

Het wordt langzaam maar zeker duidelijk hoe de volledige Zenfone lijn er uit ziet. Al blijven veel toestellen nog een mysterie. Het is nu bijvoorbeeld al duidelijk dat de Zenfone 4V in september wordt gelanceerd in Rome. Toch is er nog nauwelijks iets bekend over dit toestel. De 4 Selfie en Pro hullen zich nog volledig in het duister. Wat de specificaties van de Zenfone 4 Deluxe worden, daarover kunnen we slechts gissen. Wie weet treffen we daar net zoals vorig jaar de nieuwste generatie Snapdragon 800 processor in aan. De volledige lijn bestaat uit de Zenfone 4 Max, Zenfone 4, de Zenfone 4 Selfiem de Zenfone Pro en natuurlijk de Zenfone 4V. De enige echt bekende in het rijtje is de Zenfone 4 Max.

Asus Zenfone 4 versies Digital trends

 

Zenfone 4 Max

De Zenfone 4 Max is een groot budget toestel met een 5,5-inch HD beeldscherm. De opvolger van de Asus Zenfone 3 Max verschijnt in twee varianten met verschillende processors, de Snapdragon 435 of Snapdragon 425. De verschillende modellen krijgen ieder 4 GB werkgeheugen en je hebt keuze uit 16 GB, 32 GB en 64 GB aan opslagruimte. De hoofdcamera setup bestaat uit twee 13 megapixel camera´s en voor selfies beschitk de telefoon over een 8 megapixel camera. De Asus draait op Android 7 Nougat met de ZenUI software schil. Het dual camera toestel is in Rusland beschikbaar voor 200 euro!

Asus Zenfone 4 Max

Asus Zenfone 4 Max

Op dit moment zijn er weinig gegevens over de verwachte specificaties van de Snapdragon 660/630 aangedreven Asus Zenfone 4. De Asus is trouwens wel de eerste Snapdragon 660/630 smartphone die je ook in Nederland mag verwachten. Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones