‘ASUS ZenFone 5 wordt in maart gepresenteerd’

‘ASUS ZenFone 5 wordt in maart gepresenteerd’

ASUS kondigde afgelopen week nog een nieuwe reeks smartphones aan voor de Europese markt. Over een paar maanden kunnen we de opvolgers van deze toestellen tegemoet zien. Jerry Shen, bestuursvoorzitter en CEO van ASUS, heeft volgens Digitimes gezegd dat de ASUS ZenFone 5 volgend jaar maart wordt gepresenteerd.

Dat zou de topman hebben bevestigt tegenover een redacteur van de Aziatische techsite toen de ASUS ZenFone 4 afgelopen week werd gepresenteerd in Rome. Digitimes heeft een discutabele reputatie. De ene keer spreken de redacteuren anonieme, maar welingelichte bronnen binnen de productieketen, maar blijken ze er faliekant naast te zitten. De andere keer komen deze voorspellingen uit. Grote verschil is dat Digitimes ditmaal geen ‘anonieme bron’ citeert, maar de CEO van ASUS, Jerry Shen. Reden dus om zijn uitspraak serieus te nemen.

Shen is momenteel in Europa om de nieuwe ASUS ZenFone 4 reeks te presenteren. Deze werd afgelopen week aan de pers gepresenteerd en bestaat uit vijf toestellen: de ZenFone 4, ZenFone 4 Selfie Pro, ZenFone Selfie, ZenFone 4 Max en ZenFone 4 Pro. De eerste vier modellen liggen op 30 september in ons land in de winkels, het laatstgenoemde toestel zou niet worden verkocht in Nederland. Daarentegen hebben we afgelopen weekend geluiden gehoord dat hij mogelijk toch naar ons land komt. Als dat zo is brengen we jullie daar uiteraard van op de hoogte.

Alle modellen in de ZenFone 4 reeks hebben een dual-camerasysteem. Het evenement heette dan ook niet voor niets We Love Photos. Bij de ZenFone 4 Selfie en ZenFone 4 Selfie Pro vinden we dubbele camera aan de voorzijde, bij de andere modellen aan de achterkant. De ZenFone 4 Max heeft bovendien een flinke accu van 4100 mAh of 5000 mAh, afhankelijk van welke uitvoering je neemt.

Over de ASUS ZenFone 5

Shen denkt dat zijn bedrijf goede zaken doet in Europa met de ZenFone 4. Daarvoor verwijst hij naar de resultaten van de ZenFone 3. De toestellen in deze reeks zijn volgens de topman zeer populair in Frankrijk, Italië, Spanje en Rusland. Deze telefoons werden in september 2016 al aangekondigd, maar lieten pas in februari van dit jaar hun gezicht zien in Europa. Desondanks zijn ze dus erg geliefd onder Europese consumenten.

De hoogste baas bij ASUS verwacht dat smartphonetak in het vierde kwartaal van dit jaar weer winstgevend wordt. De CEO van ASUS vermoedt dat zijn bedrijf tegen het derde kwartaal van 2017 een van de zeven meest winstgevende smartphoneproducenten ter wereld is. De transfer van het Pixel-team van HTC naar Google heeft volgens hem daar geen invloed op. Dat komt omdat Google met haar Pixel-telefoons een hele andere doelgroep aanboort dan ASUS. De zoekmachinegigant richt zich op smartphonegebruikers in het high-end segment. ASUS daarentegen focust zich op gebruikers aan de onderkant van de markt en het middensegment.

Over de specificaties van de ZenFone 5 wilde Shen uiteraard niets loslaten. In de loop van de komende maanden verwachten we nog genoeg te kunnen melden over de vermeende specificaties van de telefoons in deze nieuwe reeks. Houd Telefoonabonnement.nl dus goed in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones