Asus Zenfone AR ontvangt eerste software-update

Asus Zenfone AR ontvangt eerste software-update

Er is een software-update op komst voor de nog onuitgebrachte Asus Zenfone AR. De update huisvest vele verbeteringen en in dit artikel lopen we ze allemaal met jou langs.

De Asus Zenfone AR werd afgelopen januari aangekondigd door Asus en valt met recht een bijzonder toestel. In de eerste plaats is het één van de eerste telefoons die compatibel is met Google Tango en Daydream, daarover later meer. Daarnaast beschikt het toestel over gigantisch goede specificaties, een interessant design en zal het toestel wereldwijd op de markt gebracht worden. Het toestel is dus nog niet beschikbaar terwijl er al wel een software-update te verkrijgen valt. Hoe zit dit? Nou, de update wordt vermeld op het speciale ZenTalk forum van de fabrikant. Hier wordt vermeldt welke verbeteringen aangebracht.

Wat brengt de update met zich mee?

Zodra het toestel dan ook uitgebracht wordt, update hij direct naar de nieuwste software-versie waarbij hij alle verbeteringen over neemt. De update draagt software versie 14.1600.1705.16 en regelt onder meer een betere camera-app. Ook BeautyLive, de app waarmee gemaakte foto’s automatisch bewerkt worden, komt al vooraf geïnstalleerde app mee. Daarnaast is de ZenFit app standaard uit het systeem verwijderd. Indien je behoefte hebt aan de app, kun je hem echter uiteraard wederom in de Google Play Store downloaden. ZenFit is Asus zijn eigen app op het gebied van fitness en gezondheid en telt onder andere je afgelegde, dagelijkse afstand en bijbehorende calorieverbruik.

Naast de standaard introductie van BeautyLive is ook Android Pay vanaf nu automatisch op het toestel te vinden. Android Pay is Android’s eigen app waarmee je bij de kassa door middel van je telefoon kunt afrekenen.

Over de Asus Zenfone AR

Zoals gezegd is de Asus Zenfone AR compatibel met Google Tango en Daydream. Google Tango is ’s werelds eerste, grootschalige Augmented Reality (AR) project waarbij de daadwerkelijke fysieke omgeving aangepast kan worden. Dit doet de telefoon door middel van drie camera’s aan de achterzijde waarmee onder meer projecties gemaakt kunnen worden. Google Daydream draait in tegenstelling tot Tango niet om AR, maar om Virtual Reality (VR). Hierbij wordt niet de daadwerkelijke fysieke werkelijkheid aangepast, maar de virtuele werkelijkheid. Vergelijk het met het kijken van een 3D-film in de bioscoop. De ‘manipulatie’ vindt hierbij plaats in je telefoon.

Een exacte releasedatum voor de Asus Zenfone AR laat helaas nog even op zich wachten. Vermoedelijk komt het toestel nog wel voor de zomer op de markt. Ook het prijskaartje houd je van ons tegoed. Wordt zonder meer vervolgd dus!

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Asus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones