Bevestigd: Motorola Moto G5S Plus krijgt Android 8.0 Oreo

Bevestigd: Motorola Moto G5S Plus krijgt Android 8.0 Oreo

Er is zojuist bevestigd dat de Motorola Moto G5S Plus de update naar Android 8.0 Oreo gaat ontvangen. Dat werd bekend tijdens een persconferentie over het toestel in India waar hij aankomende week wordt gelanceerd. Ben jij in het bezit van een Moto G5S Plus, of ben je van plan er een aan te schaffen, dan is dit zeker goed nieuws.

De Motorola Moto G5s en Moto G5S Plus zijn verbeterde versies van de reguliere Moto G5 en Moto G5 Plus die eerder dit jaar het levenslicht zagen. De toestellen zijn op diverse vlakken verbeterd maar kosten daarbij ook wel iets meer. In Nederland zijn zowel de reguliere Moto G5S als uitgebreidere Moto G5S Plus exclusief te koop via BelSimpel. In India gaan beide apparaten verkocht worden via de lokale website van Amazon. Vanaf aankomende week kunnen ook Indiërs met de telefoons aan de slag. Bij de presentatie van de Moto G5S Plus valt echter ook voor ons een interessante mededeling te bespeuren. Zo maakt de presentator bekend dat in ieder geval de Motorola Moto G5S Plus de update naar Android 8.0 Oreo gaat ontvangen. Verdere details ontbreken momenteel nog.

Nieuwe functies in Android 8.0 Oreo

De nieuwste Android versie voegt enkele interessante functies aan het besturingssysteem toe. Zo worden met de nieuwste software onder meer Notification Channels geïntroduceerd. Hiermee kun je per thema (Channel) aangeven welke meldingen je wel, en welke niet, wil ontvangen in je notificatiescherm. Het makkelijkst is om hier een voorbeeld bij te schetsen. Stel, je hebt de app van Nu.nl geïnstalleerd waarin diverse soorten nieuws (binnenland, buitenland, entertainment) worden weergeven. Dankzij Notification Channels kun je per onderwerp kiezen waarvan je wel, en waarvan je niet, notificaties wenst te ontvangen.

Daarbij introduceert Android 8.0 Oreo een handige functie waarmee je niet snel vergeet dat je nog een bericht of e-mail hebt ontvangen. Wanneer je nu bijvoorbeeld een e-mail ontvangt en per ongeluk de notificatie daarvan weggeeft, kun je dit bericht makkelijk over het hoofd zien. Met Notification Dots heb je hier geen last meer van. Je ziet immers een getal verschijnen boven het icoon van de app. Dit getal staat uiteraard voor hoeveel onbekeken berichten je hebt. Deze functie werkt onder meer bij WhatsApp, Messenger en Gmail. Benieuwd naar alle nieuwe functies in Android 8.0 Oreo? Lees dan het volgende stuk waarin wij tot in detail uitleggen wat je van de nieuwste Android versie mag verwachten: Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij.

 

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones