Binnenkort internetbellen via WhatsApp

WhatsAppEr werd allang over gespeculeerd en zelfs officieel aangekondigd, maar binnenkort lijkt het er dan eindelijk echt van gaan komen: bellen via WhatsApp. NDTV Gadgets ontdekte dat de iOS-app van WhatsApp een melding bevat die om toegang tot de microfoon vraagt. Op die manier zouden gesprekken kunnen worden gevoerd.

Ook op de Nederlandstalige versie van WhatsApp blijkt deze melding te zitten. Het lijkt er dan ook sterk op dat het binnen een niet al te lange tijd mogelijk wordt om andere WhatsApp-gebruikers te bellen via een internetverbinding. Zo worden belkosten bespaard. In plaats daarvan wordt data verbruikt, maar dat schijnt in de praktijk goedkoper te zijn dan via een mobiel netwerk te bellen.

Melding

WhatsApp bellenIn de melding van WhatsApp wordt gezegd dat de microfoontoegang nodig is “om gesproken berichten te sturen, video’s met geluid op te nemen en gesprekken te kunnen voeren”. De eerste twee functies die worden genoemd, het inspreken van spraakberichten en het sturen van video’s, zijn al beschikbaar.

Update

WhatsApp-CEO Jan Koum kondigde eerder al aan dat het in de toekomst mogelijk zou worden om te bellen via WhatsApp. Tot nu toe bleef de update met die functie echter uit. WhatsApp heeft de laatste tijd steeds kleine updates gekregen, maar sinds de toevoeging van spraakberichten in augustus 2013 heeft de berichtendienst geen nieuwe grote functies meer gekregen.

Verwacht wordt dat de functie als eerst beschikbaar komt voor iOS, en snel daarna ook voor Android. Besturingssystemen BlackBerry en Windows Phone volgen later.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones