BlackBerry KEYone blinkt uit in batterijduur

BlackBerry KEYone blinkt uit in batterijduur

De BlackBerry KEYone presteert opperbest als het gaat om efficiënt batterijgebruik. Zo goed zelfs dat het de directe concurrenten achterwege laat. Benieuwd naar welke test het toestel heeft ondergaan en de bijbehorende resultaten? Lees dan dit artikel.

Telefoon met QWERTY-toetsenbord

De BlackBerry KEYone is een opvallende verschijning in 2017, voornamelijk vanwege zijn fysieke QWERTY-toetsenbord. Dit is een feature waarop velen zitten te wachten. Waar echter ook een hoop mensen blij mee zullen zijn, is de batterijduur van het toestel. De website PhoneArena heeft enkele tests met het toestel afgenomen en laat daarmee zien dat de KEYone de concurrentie ver voorbijstreeft als het gaat om batterijduur. Indien je dus zit te kijken naar een nieuw toestel en aan het twijfelen bent, is het zeker de moeite waard om de KEYone in overweging te nemen.

BlackBerry KEYone absolute koning

De website besloot dit nieuwe paradepaardje van BlackBerry te vergelijken met de iPhone 7, Samsung Galaxy S8 en LG G6. En wat bleek? De BlackBerry KEYone deed het in de twee uitgevoerde tests bijna 50 procent beter dan de rest. Laten we beginnen met de tijd waarin je jouw toestel kunt gebruiken, voordat je hem weer moet opladen. De BlackBerry KEYone gaat namelijk maar liefst ruim twaalf uur mee bij intensief gebruik. Indien je een matige gebruiker bent, kan dit zelfs opgerekt worden tot twee dagen voordat je het toestel weer moet bijladen. De BlackBerry KEYone laat zijn concurrentie hierbij ver achter zich. De nummer twee is namelijk het nieuwste Samsung paradepaardje, welke al een slordige vier uur minder op de top van zijn kunnen kan presteren.

Uiteraard is tevens van belang hoe lang je het toestel moet opladen, voordat hij weer helemaal klaar is om gebruikt te worden. Indien je bijvoorbeeld een telefoon met een batterijcapaciteit van 5000 mAh hebt, zal dit getal veel hoger liggen dan een toestel met minder capaciteit. In dat geval weegt de verlengde batterijduur van het toestel met de 5000 mAh batterij wellicht niet op tegen de lange oplaadtijd. Gelukkig voor BlackBerry presteert de KEYone ook op dit vlak zeer goed, al is het niet de beste. De nieuwe BlackBerry topper moet 115 minuten aan de lader voordat hij volledig opgeladen is. Dit is enkele minuten slomer dan de Galaxy S8 en LG G6. Hier tegenover staat wel dat de KEYone veel langer op één volle batterijlading meegaat dan de concurrentie.

De zwakste schakel in deze test is de iPhone 7: volledig opladen duurt maar liefst 141 minuten. Qua specificaties zit het bij de BlackBerry KEYone dus wel snor. Het is helaas nog niet bekend wanneer het toestel exact geleverd gaat worden in Nederland. Detaillisten als BelSimpel melden op hun website een verwachte leveringstijd van drie weken.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones