BlackBerry: ‘Toetsenbord gaat nergens heen’

BlackBerry

BlackBerry heeft weliswaar afscheid genomen van de BlackBerry Classic, maar dat wil nog niet zeggen dat de Canadese smartphonemaker in de toekomst geen toestellen met fysiek toetsenbord meer op de markt gaat brengen. “Het toetsenbord gaat nergens heen”, zo laat Alex Thurber, de vicepresident van de salesafdeling van BlackBerry, via Twitter weten.  

Eerder deze week kondigde BlackBerry aan dat de BlackBerry Classic het einde van zijn levenscyclus heef bereikt. Het toestel stamt uit december 2014 en is dus inmiddels anderhalf jaar oud. Zo vreemd is het dus niet dat het Canadese hard- en softwarebedrijf de stekker uit dit model trekt. Het is eerder opmerkelijk te noemen dat BlackBerry meende dit te moeten mededelen met de rest van de wereld via een blog.

‘Het toetsenbord blijft’

Door deze blog ontstond er de nodige onduidelijkheid in de media. Sommige techwebsites concludeerden dat het afscheid van de BlackBerry Classic tevens betekende dat de smartphoneproducent afscheid nam van het eens zo kenmerkende fysieke qwerty-toetsenbord. Daarnaast heeft het bedrijf na het verschijnen van de Classic verschillende telefoons op de markt gebracht zonder fysiek toetsenbord, waaronder de BlackBerry Priv, Z10 en Z30.

Het bericht dat het afscheid van de BlackBerry Classic het einde betekent van het fysieke toetsenbord is lariekoek. Alex Thurber laat via zijn Twitter account weten dat zijn bedrijf toegewijd blijft om ook in de toekomst telefoons met qwerty-toetsenbord uit te brengen. “Het toetsenbord gaat nergens heen”, aldus de topman.

BlackBerry Mercury

Onlangs dook het gerucht op dat BlackBerry drie nieuwe Android-smartphones in de pijplijn heeft zitten die naar verluidt tussen nu en februari 2017 op de markt worden gebracht: de BlackBerry Neon, Argon en Mercury. De eerste twee modellen moeten het zonder fysiek toetsenbord doen, maar de BlackBerry Mercury zou wel degelijk een keyboard onder het scherm krijgen. Het toetsenbord zou niet in- en uit te schuiven zijn zoals bij de BlackBerry Priv. In dat opzicht heeft het toestel meer weg van de BlackBerry Passport.

Volgens de geruchten heeft de BlackBerry Mercury een 4.5 inch scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels, Qualcomm Snapdragon 625, 3GB RAM, 32GB intern geheugen, 18 en 8 megapixelcamera, 3.400 mAh batterij en Googles besturingssysteem Android (waarschijnlijk Android Nougat). Het toestel zou in februari 2017 in de winkels moeten liggen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones