22 september 2014 door in Blackberry.

BlackBerry P9983BlackBerry doet een gooi naar de luxe: vandaag kondigde de Canadese fabrikant de nieuwe BlackBerry Porsche Design P’9983 aan. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid dit jaar nog op de markt komen. Behalve nieuw is het toestel ook vooral duur: menig nieuwe eigenaar zal diep in zijn portemonnee moeten graven. Of je moet toevallig 1650 euro op de plank hebben liggen. 

De hoge prijs van de P’9983 is vooral te danken aan het toetsenbord en de bijzondere vormgeving, die voortkwam uit een samenwerking met Porsche Design. De telefoon is de opvolger van de P’9982 die vorig jaar uitkwam, die weer voortkwam uit de P’9981 in 2011.

Specificaties

De telefoon krijgt een touchscreen van 3,1 inch en een resolutie van 720×720 pixels. Dun is hij in ieder geval niet: hij is 10,6 millimeter dik. De camera telt 8 megapixel en de frontcamera telt er 2.

Er zit 2 GB aan RAM-geheugen in en 64 GB geheugen dat je nog kunt uitbreiden met een microSD-kaart. Er komt een 1,5 GHz dual-core processor in en een 2100 mAh-batterij. Ook ondersteunt de telefoon 4G en dual-sim.

BlackBerry P9983

Samenwerking met Porsche Design

Al een paar jaar werkt BlackBerry samen met Porsche Design, waar high-end premiumtoestellen uit voortkomen. Daarom is dit toestel exclusief en ziet het er uitzonderlijk uit.

De camera is uitgerust met saffier glas en er is roestvrij staal gebruikt voor de behuizing. Ook komen er speciale back-covers, gemaakt van fijn Italiaans leer. Deze zullen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren.

Releasedatum

Wanneer de telefoon uitkomt, is nog niet bekend. Uit een uitgelekt jaarrapport blijkt dat dat dit jaar nog gebeurt. De website van Porsche Design vermeldt zelfs dat de telefoon binnen twee tot zes weken wordt verscheept.

We kenden de telefoon al eerder, maar dan gewoon onder de naam ‘Porsche’. Dat te danken aan een uitgelekte jaarplanning. Eerder kondigde BlackBerry al de nieuwe Classic en Passport aan.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones