25 januari 2015 door in Blackberry.

Smartphonefabrikant BlackBerry wil bij wet geregeld zien dat ontwikkelaars apps moeten maken voor het besturingssysteem van BlackBerry. CEO John Chen roept het Amerikaanse Congres in een open brief op grote apps voor meer platforms beschikbaar te stellen dan alleen Android en iOS. De topman is van mening dat ‘contentneutraliteit’ een onderdeel zou moeten vormen van ‘netneutraliteit’.

Netneutraliteit

De netneutraliteit, die Chen aanhaalt, moet er o.a. op toezien dat providers aan iedereen die met hetzelfde soort abonnement dezelfde internetsnelheid krijgt. Volgens de BlackBerry-topman zou deze netneutraliteit echter verder mogen gaan. Hij zegt dat er wat hem betreft niet “gediscrimineerd mag worden op apps”. Als voorbeeld noemt Chen verschillende berichtendiensten. “Zo heeft BlackBerry wel een BBM-app voor de iPhone, maar kunnen BlackBerry- en Android-gebruikers de iMessage-app van Apple niet gebruiken”, stelt Chen in de brief.

Als ander voorbeeld noemt hij Netflix. Ook deze voorvechter van netneutraliteit zou volgens BlackBerry gebruikers discrimineren, omdat het weigert hun streamingdienst voor dat platform beschikbaar te stellen. “Netneutraliteit moet worden toegepast op applicaties en content. Alleen zo krijgen we echt een gratis, open internet dat niet discrimineert.”

BlackBerry

BlackBerry doet het al jaren niet goed op de telefoonmarkt. Innovatie blijft uit, en een echte topper heeft zich nog altijd niet aangediend. De onlangs gelanceerde BlackBerry Passport liet wel goede verkoopcijfers zien, maar de fabrikant zit nog lang niet op het niveau waar ze naar streeft. Het ontbreken van veel apps is een van de oorzaken. Met deze brief hoopt topman Chen daar dus verandering in aan te brengen.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones