BlackBerry Z3 uitgebracht in Nederland

Stilletjes, maar toch: deze week heeft BlackBerry de BlackBerry Z3 onaangekondigd uitgebracht in Nederland en België. In eerste instantie was de low-budget telefoon alleen bedoeld voor de Aziatische markt.

De BlackBerry Z3 is verkrijgbaar voor een adviesprijs tussen 209 en 229 euro. Het toestel verrast best wel, gezien z’n prijs. Zo is het een uitgebreid en compleet toestel, met een displaygrootte van 5 inch. De batterij is relatief groot (2500 mAh), met een lange accuduur tot gevolg.

Specificaties

Onder de motorkap draait een 1,2 GHz quad-core processor met 1,5 gigabyte aan ram. Daarnaast is 8 gigabyte intern opslaggeheugen beschikbaar en kun je deze uitbreiden tot 32 gigabyte Het toestel draait op BlackBerry 10.2.1, de nieuwste update van BlackBerry’s eigen besturingssysteem.

Maar het blijft een low-end toestel. Dat blijkt ook wel uit de cameraspecificaties. Zo telt de camera aan de achterzijde 5 megapixels, en schiet de frontcamera je selfies in 1,1 megapixels.

Internet

Het toestel ondersteunt 2G en 3G met maximale downloadsnelheden tot 14,4 mbps. Uiteraard kan hij ook wifi ondersteunen. Eerder werd er wel een Z3-variant met 4G-ondersteuning verwacht, deze lijkt vooralsnog uit te blijven.

De Z3 werd een jaar geleden aangekondigd tijdens het Mobile World Congress. BlackBerry heeft het toestel vrijwel volledig door fabrikant Foxconn laten maken, vanwege kostenbesparingen. Voorheen deed BlackBerry dat zelf.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones