‘Camera Galaxy S8 kan video’s met 1.000 fps opnemen’

‘Camera Galaxy S8 kan video’s met 1.000 fps opnemen’

Over de camera van de Samsung Galaxy S8 is een hoop te doen. Bestaat deze uit één of twee lenzen? Hoeveel megapixels telt hij? Met welke features komt ie? Volgens de laatste berichten heeft Samsung de camera van haar vlaggenschip flink onder handen genomen. Deze kan naar verluidt video’s met een frameratesnelheid van 1.000 beelden per seconde opnemen.

Dat schrijft de Koreaanse krant Naver op basis van anonieme bronnen uit de productieketen.

Op woensdag 29 maart wordt de Samsung Galaxy S8 uit de doeken gedaan op het Galaxy Unpacked 2017 Event. Aanvankelijk wilde Samsung hiermee de show stelen op het Mobile World Congress (MWC), maar door het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 besloot het bedrijf om de lancering uit te stellen om extra veiligheidstests uit te voeren. Maar het wachten wordt ruimschoots beloond met topspecificaties, als we de vele geruchten die momenteel de ronde gaan mogen geloven.

Ultra slow-motion video’s

Anonieme bronnen melden tegenover Naver dat de camera van de Galaxy S8 een frameratesnelheid van wel 1.000 frames per seconde (fps) kan opnemen. Dat houdt in dat je video’s ultralangzaam kunt afspelen, wat grafisch prachtige effecten oplevert. Om deze extreem hoge frameratesnelheid te bereiken plaatst Samsung een DRAM-module tussen de camerasensor en de Image Signal Processor (ISP). Dit dynamische geheugen –DRAM staat voor Dynamic Random Access Memory– is noodzakelijk om de grote hoeveelheden informatie tijdelijk op te slaan die tijdens het opnemen worden verzameld. Daarna gaat de ISP met deze data aan de slag en maakt hij er een extreem langzame slow-motion video van.

Dat is niet het enige trucje van Samsungs nieuwe camera. Een anonieme bron beweert dat de camera van de Galaxy S8 ‘tot wel acht keer sneller’ een foto kan vastleggen dan de iPhone 7. De vingerafdruksensor vinden we naast de hoofdcamera.

Samsung is niet de enige die met een dergelijk camerasysteem. Sony onthulde onlangs op het MWC de Sony Xperia XZ Premium en Sony Xperia XZs. Beide komen met het zogeheten Motion Eye camerasysteem. Naast het feit dat foto’s tot wel vijf keer sneller worden opgeslagen kun je er tevens slow-motion video’s met 960 fps opnemen. De hoogst haalbare videokwaliteit is 720p. Of dat bij de Galaxy S8 ook het geval is, is niet bekend. Anonieme bronnen vertellen tegenover SamMobile dat het vlaggenschip van Samsung niet dezelfde IMX400 beeldsensor krijgt als de Xperia XZ Premium.

Samsung Galaxy S8

Front-facing camera’s

Ook over de camera’s aan de voorkant duiken nieuwe geruchten op. De aangehaalde tipgevers bevestigen tegenover Naver dat de selfiecamera een resolutie van 8 megapixels krijgt. Naast deze camera heeft Samsung nog een tweede camera geplaatst. Dit is een 3.7 megapixelcamera. Waarvoor deze dient? Deze wordt samen met de selfiecamera gebruikt om je iris te lezen. Dat komt overeen met geluiden die we eerder over het vlaggenschip hebben gehoord.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 belooft een flinke upgrade te worden ten opzichte van de Samsung Galaxy S7. Volgens het geruchtencircuit is het toestel waterdicht en krijgt hij een 5.8 inch Super AMOLED-display. De schermresolutie is nog een groot vraagteken: onlangs vernamen we dat hij een resolutie van 2960 bij 2400 pixels krijgt. Onder de motorkap heeft Samsung een  Exynos 8895 of Qualcomm Snapdragon 835 processor, 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen geplaatst.

De laatste geruchten, inclusief de bijdrage van Naver, lijken te suggereren dat de Galaxy S8 een 12 megapixelcamera krijgt. Een enkele lens welteverstaan, geen dual-camerasysteem. Voorop vinden we een 8 megapixel selfiecamera. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Samsung. Naast vingerafdruksensor krijgt hij naar verluidt ook irisscanner, gezichtsherkenningstechnologie en Samsungs beveiligingssoftware Samsung Knox. Tot slot hebben we geruchten gehoord over een 3000 mAh batterij, USB-C aansluiting, draadloos opladen, Bixby, Beast Mode en Samsung Desktop Experience (DeX). Dit kun je vergelijken met Windows Continuum. Daarmee verander je je smartphone in een handomdraai in een computer. Je hoeft hem alleen maar aan te sluiten op een monitor met toetsenbord en muis.

Prijs en beschikbaarheid

Eind deze maand wordt de Samsung Galaxy S8 gepresenteerd. Het gerucht gaat dat de voorverkoop op vrijdag 7 april van start gaat. Deze duurt tot maandag 17 april. De verkoop start naar verluidt op 21 april. Het prijskaartje bedraagt mogelijk 799 euro. Zijn grotere broer, de Samsung Galaxy S8 Plus, zou honderd euro duurder zijn, oftewel 899 euro.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Gerucht:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones