‘Camera Galaxy S8 krijgt slimme zoekfunctie’

‘Camera Galaxy S8 krijgt slimme zoekfunctie’

Nu de lancering van de Samsung Galaxy S8 dichter en dichterbij komt, draait de geruchtenmachine op volle toeren. Nu horen we dat de camera van het vlaggenschip met een slimme zoekfunctie komt. Deze werkt nauw samen met Bixby, waardoor je visuele zoekopdrachten kunt uitvoeren en hij karakters van bijvoorbeeld een kassabon herkent.

Dat meldt het doorgaans goedingelichte SamMobile.

De laatste paar maanden hebben we al veel geschreven over de Samsung Galaxy S8. Als alle berichten kloppen belooft het een krachtig en veelzijdig vlaggenschip te worden. Zo is het paradepaardje onder meer uitgerust met Bixby, een digitale assistent die kunstmatige intelligentie kent. Deze toepassing is naar verluidt nauw geïntegreerd met de standaardapplicaties die Samsung meelevert met haar vlaggenschepen, zoals S Voice en S Health.

Bixby als slimme zoekassistent

Volgens de laatste berichten werkt Bixby niet alleen samen met de apps van Samsung, maar ook met de beoogde camera. Volgens SamMobile, dat zich beroept op anonieme bronnen, wordt de camera met Bixby omgetoverd in een zoekmachine. Je hoeft alleen maar een object in beeld te brengen, laten we zeggen de Eifeltoren. Dankzij de slimme software herkent de camera deze toeristische trekpleister en geeft je vervolgens informatie over het bouwwerk.

Dat is niet het enige kunstje dat de camera kan. Zo is hij in staat om teksten op foto’s, bonnen en afbeeldingen te herkennen. Hiervoor maakt het gebruik van een techniek die Optical Character Recognition of OCR noemen. Deze ken je misschien wel van de Microsoft toepassing Office Lens. Hiermee scan je bijvoorbeeld een kassabon in en maak je daar een .pdf-bestand van om aan je administratie toe te voegen. Waarschijnlijk kun je zoiets straks ook doen met de Galaxy S8. Of je er ook woorden mee kunt vertalen laat SamMobile in het midden, maar dat zou wel een gave feature zijn. De nieuwe S Pen die je bij de Samsung Galaxy Note 7 kreeg kon geselecteerde woorden of zinsdelen vertalen.

Als Bixby met de camera samenwerkt, heeft de toepassing veel weg van Google Goggles. Grote verschil is dat Bixby van meerdere markten thuis is.

SamMobile benadrukt echter dat de software nog volop in ontwikkeling is en dat Samsung op het laatste moment nog kan besluiten om bepaalde features weg te laten. Dat geldt niet zozeer voor Bixby, maar mogelijk wel voor de integratie met de camera. Verder stelt de techsite dat Bixby mogelijk niet exclusief voor de Galaxy S8 is bedoeld, maar ook naar andere vlaggenschepen wordt gebracht.

Samsung camera

Specificaties Samsung Galaxy S8

Als we de laatste geruchten mogen geloven krijgt de Samsung Galaxy S8 nagenoeg dezelfde schermgrootte als de Samsung Galaxy S7. De Samsung Galaxy S8 Plus wordt naar verluidt wel een maatje groter dan de huidige Samsung Galaxy S7 Edge. Beide modellen zouden uitgerust worden met een Super AMOLED-scherm met QHD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels.

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 835 of Exynos 8895 octa-core processor. Dat is afhankelijk van het land waar het vlaggenschip wordt gelanceerd. Deze wordt aangevuld met 6 GB werkgeheugen en tot wel 256 GB aan intern geheugen. Een slot voor een microSD-kaart is nog altijd aanwezig. Achterop zouden we een enkele camera aantreffen in plaats van dual-camerasysteem. De selfiecamera krijgt mogelijk autofocus. Op deze manier wil Samsung de kwaliteit van zelfportretten verbeteren.

Verder hebben we verhalen gehoord over een USB Type-C aansluiting, Bluetooth 5, Beast Mode en Samsung Desktop Experience, een feature waarmee je de Galaxy S8 op een externe monitor met toetsenbord en muis kunt aansluiten. De vingerafdruksensor is nog altijd aanwezig, maar niet langer in een fysieke Home-knop aan de voorkant. In plaats daarvan wordt deze sensor mogelijk onder de primaire camera geplaatst. Eerst circuleerden er verhalen dat Samsung de 3.5mm audio jack zou weglaten, maar volgens de laatste berichten is deze wellicht toch aanwezig. Tot slot overweegt Samsung naar verluidt om de S Pen of een nieuwe Bluetooth headset bij het vlaggenschip te voegen.

Prijs en beschikbaarheid

Over de precieze introductiedatum gaan verschillende versies de ronde. Aanvankelijk hoorden we geluiden dat Samsung haar nieuwste vlaggenschip op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona uit de doeken zou doen. Later viel de datum 18 april. Dan zou Samsung een persevenement houden in New York City waar het haar laatste paradepaardje zou onthullen. Afgelopen week hoorden we opnieuw een releasedatum: woensdag 29 maart. Neem het voormalig dus nog maar met een korreltje zout.

Wat betreft het prijskaartje: we hoorden al eerder dat de Samsung Galaxy S8 tussen de 15% en 20% duurder zou zijn dan zijn voorganger. Onlangs zagen we berichten de revue passeren die het over 849 euro. Voor wie het zich nog herinnert: dat is precies dezelfde adviesprijs als de Samsung Galaxy Note 7 afgelopen jaar. Telefoonabonnement.nl houdt de ontwikkelingen nauwlettend voor jullie in de gaten.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones